Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pozbierajte zvyšky z raňajok. Vyrobíte z nich „čistič“ na vodný kameň. Kohútiky budú ako nové

19.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Georgiy M). Na kuchynských a kúpeľňových batériách sa často tvorí vodný kameň. Ako sa ho zbaviť? Namiesto kupovania výrobkov v obchode vyskúšajte tento domáci prostriedok. Ukázalo sa, že zvyšky z raňajok sa môžu hodiť. Ako sa zbaviť vodného kameňa na kuchynských a kúpeľňových batériách?Foto: shutterstock/Georgiy M Vodný kameň nie […]
Menej ako 1 min. min.

19.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Georgiy M).

Na kuchynských a kúpeľňových batériách sa často tvorí vodný kameň. Ako sa ho zbaviť? Namiesto kupovania výrobkov v obchode vyskúšajte tento domáci prostriedok. Ukázalo sa, že zvyšky z raňajok sa môžu hodiť.

Ako sa zbaviť vodného kameňa na kuchynských a kúpeľňových batériách?
Foto: shutterstock/Georgiy M

Vodný kameň nie je nič iné ako výsledok zrážania uhličitanu vápenatého. Najčastejšie sa objavuje pri príliš tvrdej vode, ale môže byť aj dôsledkom odparovania vlhkosti. Čistenie kuchynských a kúpeľňových batérií od usadenín vodného kameňa nie je jednoduché, ale našťastie existuje spôsob.

Ako odstrániť vodný kameň z vodovodného kohútika? „Drhnutie“ zo zvyškov raňajok je lacné a účinné. Kohútik bude ako nový

Vodný kameň na kohútikoch nevyzerá esteticky, preto mnoho ľudí hľadá spôsoby, ako sa ho zbaviť. V obchodoch je množstvo výrobkov, ktoré sú určené na zbavenie sa usadenín, ale nie vždy majú želaný účinok. Ako vyčistiť vodovodný kohútik bez drhnutia?

Stačí rozdrviť vaječné škrupiny na jemný prášok a zmiešať ich s prostriedkom na umývanie riadu.
Foto: shutterstock/schankz

Ukázalo sa, že vaječné škrupiny sú užitočné na čistenie kovových častí batérií. Znie to nezvyčajne, ale tento druh „drhnutia“ naozaj funguje. Stačí rozdrviť vaječné škrupiny na jemný prášok a zmiešať ich s prostriedkom na umývanie riadu. Mala by vzniknúť hustá pasta, ktorú jednoducho nanesiete na batériu, necháte pôsobiť päť minút, potom opláchnete a bez zdĺhavého drhnutia sa batéria opäť rozžiari.

Rozpúšťa ocot vodný kameň? Octové obklady pomôžu v boji proti usadeninám

Ďalším spôsobom je príprava octových obkladov. Stačí namočiť vatu do octu a obložiť ju cez vodovodný kohútik. Necháme ocot pôsobiť asi 15 minút, kým rozpustí usadeniny. Po uplynutí tejto doby opláchneme vodou a škvrny by mali ľahko zmiznúť. Môžeme si tiež pripraviť pastu z octu a pracieho prášku. Obe zložky zmiešame, aby vznikla pasta a nanesieme ju na batériu. Po 20 minútach zmes odstránime, opláchneme vodovodný kohútik a utrieme ho suchou handričkou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako odstrániť vodný kameň zo skla sprchy? Bude sa lesknúť ako nové a môžete zabudnúť na drhnutie

Ako odstrániť vodný kameň z rýchlovarnej kanvice doma? O tejto účinnej metóde ešte takmer nikto nepočul

The post Pozbierajte zvyšky z raňajok. Vyrobíte z nich „čistič“ na vodný kameň. Kohútiky budú ako nové appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie