Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pozor na nový podvod. Páchateľ tentokrát cieli na nevedomých dôchodcov

Podvody cez telefónne linky nie sú u nás, bohužiaľ, ničím výnimočným. Podvodníci sa však teraz zamerali na investovanie do kryptomien, kde sľubujú vysoký zisk. O téme informoval portál Správy RTVS. Celé to spočíva v tom, že podvodníci chcú svoje obete prinútiť, aby si do svojho smartfónu alebo počítača nainštalovali aplikáciu. Tá však slúži na vzdialené ovládanie, ako spomenul […]
Menej ako 1 min. min.

Podvody cez telefónne linky nie sú u nás, bohužiaľ, ničím výnimočným. Podvodníci sa však teraz zamerali na investovanie do kryptomien, kde sľubujú vysoký zisk. O téme informoval portál Správy RTVS.

Celé to spočíva v tom, že podvodníci chcú svoje obete prinútiť, aby si do svojho smartfónu alebo počítača nainštalovali aplikáciu. Tá však slúži na vzdialené ovládanie, ako spomenul IT odborník Maroš Žofčin:

Any desk je aplikácia na vzdialenú kontrolu zariadenia, či už PC alebo telefónu. Nie je sama o sebe škodlivá, ale slúži na to, aby som na diaľku ovládal cudzie zariadenie.

Podvodníci to skúšajú najmä na starších. Zdroj: shutterstock.com/pikselstock

S takýmto druhom podvodu má konkrétne skúsenosti aj občianka menom Marta Toderišková. Najskôr jej na mobilný telefón zavolal neznámy muž, ktorý jej ponúkol investovanie do kryptomien a požadoval 100 eur, ktoré mu následne poslala na účet.

Podvodník sa ozval po týždni, pričom tvrdil, že zo 100 eur pani Marta zarobila až 11 500 eur. Následne podvodník požadoval nainštalovanie vyššie spomínanej aplikácie Any desk, aby jej týmto spôsobom mohol peniaze odovzdať.

To dôchodkyňa urobila, čím podvodník mohol sledovať jej obrazovku. Následne ju požiadal o prihlásenie do bankovej aplikácie, čím získal jej prihlasovacie údaje.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Následne podvodník zašiel ďalej

The post Pozor na nový podvod. Páchateľ tentokrát cieli na nevedomých dôchodcov appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie