Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pozor na silnicích, policie před prázdninami posiluje hlídky. Kde plánují kontroly řidičů?

Vstříc prázdninovému dobrodružství ve čtvrtek na svých motorkách vyrazili i pan Jindřich se syny. Jejich cílem je Rakousko. „Jedeme z Veselí, jsme tady vlastně místňáci, Jihočeši. Hallstatt, vodopády – taková brnkačka,“ prozradil CNN Prima NEWS. „Neměli jsme žádné problémy,“ dodal. ČTĚTE TAKÉ: Dětský tábor coby volno pro rodiče? Klidné léto zajistí i opomíjené maličkosti Větší […]
Menej ako 1 min. min.

Vstříc prázdninovému dobrodružství ve čtvrtek na svých motorkách vyrazili i pan Jindřich se syny. Jejich cílem je Rakousko. „Jedeme z Veselí, jsme tady vlastně místňáci, Jihočeši. Hallstatt, vodopády – taková brnkačka,“ prozradil CNN Prima NEWS. „Neměli jsme žádné problémy,“ dodal.

ČTĚTE TAKÉ: Dětský tábor coby volno pro rodiče? Klidné léto zajistí i opomíjené maličkosti

Větší provoz už teď vnímají i místní, kteří bydlí poblíž hraničního přechodu Dolní Dvořiště. „Většinou vyjíždí k večeru, pak se to tady sjíždí a ty pumpy jsou ucpané, to je tady aut hrozně moc,“ vylíčil CNN Prima NEWS Pavel Hrádek z Dolního Dvořiště.

Na dopravní nápor se tradičně připravují zejména policisté. V ty nejkritičtější dny – tedy během pátku, soboty a neděle, a ve dnech po červencovém prodlouženém víkendu, kdy se budou cestující vracet z dovolených zpět do Česka, bude na silnicích o 380 policejních hlídek víc. „Kritické úseky jsou ty na výjezdech z větších měst, typicky celá dálniční síť kolem Brna. I díky rekonstrukci je ten průjezd velmi obtížný i v běžné dny,“ sdělil policejní mluvčí Pavel Šváb pro CNN Prima NEWS.

Řidiče můžou na cestách zdržet nejen kolony, ale právě i rekonstrukce silnic. Ti jedoucí na hraniční přechod v Dolním Dvořišti v těchto místech musí počítat s omezením. Silnice je tady zúžená a rychlost snížena na 70 km/h kvůli výstavbě dálnice D3. Ve svém plánování by měli počítat se zdržením, a to i při návratu z Rakouska zpět do Česka. „Protože rakouští kolegové provádějí namátkové kontroly na státní hranici,“ vysvětlila policejní preventistka Petra Ledabylová.

Podle preventistů je důležité dopřát si během dlouhé trasy pravidelné přestávky a odpočinek. „Pokud během těchto přestávek opouští vozidlo, měli by ho zamknout a nenechávat v něm cennosti,“ upozornila Ledabylová. Také doporučila vozit v autě zásoby vody pro případ delších kolon.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Ceny na českých koupalištích vzrostly. Kolik průměrně utratíte za den u vody?

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie