Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pozostalí po advokátovi Krivočenkovi dostanú odškodné 90-tisíc eur

Krivočeko bol v marci 2020 Špecializovaným trestným súdom vzatý do väzby pre obvinenie v kauze Dobytkár.
Menej ako 1 min. min.

10.7.2024 (SITA.sk) – Pozostalí po advokátovi Ľubomírovi Krivočenkovi, ktorý zomrel vo výkone väzby, dostanú odškodné v sume 90 000 eur, konkrétne 30-tisíc eur dostane jeho manželka a po 30-tisíc eur aj jeho dve deti. Rozhodla o tom na stredajšom zasadnutí vláda.

Krivočeko bol v marci 2020 Špecializovaným trestným súdom vzatý do väzby pre obvinenie v kauze Dobytkár. Väzba trvala do 28. februára 2021, kedy zomrel.

„Úmrtiu Ľubomíra Krivočenka vo väzbe predchádzalo rozšírenie nákazy COVID-19 v Ústave na výkon väzby v Bratislave v čase okolo 9. februára 2021. Zosnulý bol umiestnený v karanténe s ostatnými osobami, následne 15. februára 2021 mu bolo diagnostikované podozrenie na toto ochorenie, ktoré bolo potvrdené 19. februára 2021. Z dôvodu zhoršenia zdravotného stavu bol Ľubomír Krivočenko 22. februára 2021 eskortovaný do Nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne, kde sa jeho zdravotný stav opäť zhoršil a dňa 28. februára 2021 zomrel,” uviedlo v tejto súvislosti ministerstvo spravodlivosti.

Manželka zosnulého podľa rezortu spravodlivosti žiadala opakovane počas jeho väzby o jeho zvýšenú zdravotnú starostlivosť s prísunom potrebných vitamínov a liekov v čase šírenia COVIDU-19 z dôvodu, že sa jednalo o rizikového pacienta pre jeho vek 59 rokov a pre ochorenia, ktorými trpel. „Jej žiadosti boli opakovane zamietnuté,” dodalo ministerstvo spravodlivosti.

Viac k témam: advokát, COVID-19, kauza Dobytkár, Odškodné, Pozostalí
Zdroj: SITA.sk – Pozostalí po advokátovi Krivočenkovi dostanú odškodné 90-tisíc eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie