Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pozrite, čo rieši polícia v Chorvátsku na dovolenkároch. Radšej si dávajte pozor

V Chorvátsku je už všetko otvorené a pripravené na hlavnú fázu turistickej sezóny. Tá vedľajšia však už prebieha. Do krajiny už dorazilo pomerne veľa turistov, ktorí si chcú vychutnať Jadran bez povestných davov, ktoré sa vyskytujú v júli a auguste. Uplatňujú sa nové pravidlá Väčšina ľudí sa sťažuje na to, ako sa v Chorvátsku opäť […]
Menej ako 1 min. min.

V Chorvátsku je už všetko otvorené a pripravené na hlavnú fázu turistickej sezóny. Tá vedľajšia však už prebieha. Do krajiny už dorazilo pomerne veľa turistov, ktorí si chcú vychutnať Jadran bez povestných davov, ktoré sa vyskytujú v júli a auguste.

Uplatňujú sa nové pravidlá

Väčšina ľudí sa sťažuje na to, ako sa v Chorvátsku opäť zvýšili ceny. V porovnaní s minulou sezónou mali vzrásť minimálne o 10 %, a to už boli vnímané ako veľmi predražené. Mnohí dúfali, že tento rok ceny naopak klesnú, aby do krajiny prilákali viac turistov. Predsa len sa očakáva, že to bude rekordná sezóna.

Čoraz viac Chorvátov si však davy turistov neželá. Podobne ako obyvatelia Španielska a iných turisticky vyhľadávaných krajín sa sťažujú, že mestá sa v lete stávajú neobývateľnými kvôli správaniu ľudí, ktorí sú ako odtrhnutí z reťaze.

Niet teda divu, že médiá už majú za sebou prvý škandál. V Splite boli dve turistky prichytené, ako sa neopaľujú na betónovej ploche pri mori, ale priamo v meste. To však teraz nie je možné, pretože je to v rozpore so zákonom o nahote.

Miestni obyvatelia preto okamžite zavolali hliadku, ktorá bola pripravená udeliť maximálnu pokutu 150 eur. Nakoniec to však nepomohlo, pretože kým prišla na miesto, turisti tam už neboli. Unikli teda doslova o vlások.

Oplatí sa tam ísť?

O tomto neprijateľnom správaní však miestni obyvatelia veľa diskutujú a píše sa o ňom aj v miestnych novinách. Na druhej strane, turisti sa na takéto veci pozerajú s nepochopením, dokonca aj tí zo Slovenska. „Pravdupovediac, niečo také ma odrádza od toho, aby som tam išiel. Nie je to tam práve lacné a aby ľudia, ktorí sa chcú baviť a užívať si dovolenku, boli takto zdeptaní, mi nepripadá normálne,“ hovorí Peter zo Žiliny, ktorý sa tento rok s rodinou pravdepodobne vyberie do inej destinácie.

V Chorvátsku je teraz práve nosenie plaviek v meste novým priestupkom, za ktorý už bolo udelených mnoho pokút. V noci tiež nie je možné robiť hluk v okolí reštaurácií. Na pitie alkoholu na verejnosti zabudnite.

Je síce dobré byť ohľaduplný k miestnym obyvateľom, ale opäť si musíte priznať, že Chorvátsko je doslova závislé od cestovného ruchu. A ten v poslednom čase robí veľa pre to, aby sa tam ľudia necítili úplne komfortne.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie