Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Praha hostí ministry zemí NATO. Uzavře se i Hrad, kde všude hrozí problémy v dopravě?

Kolony s politiky jezdí po Praze často. Ve čtvrtek a v pátek jich ale bude skutečně mnoho: Delegací se v hlavním městě bude pohybovat kolem třiceti. A policisté se připravovali už ve středu. ČTĚTE TAKÉ: Nebude to nic hezkého. Experti pro ukrajinský list popsali, jak by válku změnil Trumpův návrat Většina státníků by měla přistávat na […]
Menej ako 1 min. min.

Kolony s politiky jezdí po Praze často. Ve čtvrtek a v pátek jich ale bude skutečně mnoho: Delegací se v hlavním městě bude pohybovat kolem třiceti. A policisté se připravovali už ve středu.

ČTĚTE TAKÉ: Nebude to nic hezkého. Experti pro ukrajinský list popsali, jak by válku změnil Trumpův návrat

Většina státníků by měla přistávat na starém ruzyňském letišti, z něhož pojedou kolony vozidel do centra Prahy. „Občané a návštěvníci Prahy se mohou setkat s dopravními komplikacemi. Jedná se zejména o přesuny na hotel a potom z hotelu na jednání, která jsou soustředěna do okolí Pražského hradu,“ sdělila mluvčí policejního prezidia Violeta Siřišťová.

O bezpečnost se budou starat stovky policistů. Je to pro ně největší akce roku. „Je toho hodně a někdy mám pocit, že se stáváme konferenčním centrem Evropy, což je pro Českou republiku dobře. S příjezdem spousty chráněných osob ale je spousta práce pro ochrannou službu i pro Prahu,“ řekl policejní prezident Martin Vondrášek.

Čeští bodyguardi budou hlídat třeba hotely s cizími státníky. Jedním z nich by mohl být Hilton, kde nedávno bydlel americký exprezident Clinton. Ochránci budou spolupracovat také se zahraničními kolegy podobně jako loni, kdy hlídali společně s Ukrajinci jejich prezidenta Zelenského.

Jedním z nejstřeženějších míst bude Černínský palác, kde se v pátek sejdou ministři zahraničních věcí zemí NATO k neformálnímu jednání. To, že se tam bude něco dít, je jasné už od středy, parkoviště před ministerstvem je úplně prázdné. Nad budovou se už třepotá vlajka NATO a v širokém okolí jsou značky, které ukazují, že se sem od čtvrtka žádné auto nedostane.

Bezpečnostní opatření se dotknou také Pražského hradu. Ten se ve čtvrtek hodinu po poledni pro návštěvníky zcela uzavře. Prezident Petr Pavel se tady totiž nejprve setká s americkým ministrem zahraničí Antonym Blinkenem a později předá státní vyznamenání generálnímu tajemníkovi NATO Jensu Stoltenbergovi.

V pátek už bude Hrad otevřený. Hlavním tématem vrcholného jednání v Česku bude konflikt na Ukrajině.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Na muniční iniciativu se vybralo 40 miliard korun, řekl Fiala. První náboje dorazí v příštích dnech

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie