Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prázdniny na vidieku v 90. rokoch „Na tú vôňu nezabudnem“ [LIST]

29.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/bogitw). — Neboli počítače ani telefóny. Mali sme bicykle, prašné poľné cesty, kazety nahrané z rádia a pomarančový džús z miestneho obchodu za 30 centov. Večer sme sedeli na rozpálenom asfalte a odkladali návrat domov, ako sa len dalo – opisuje svoje prázdniny naša čitateľka v nostalgickom liste. Prázdniny […]
Menej ako 1 min. min.

29.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/bogitw).

— Neboli počítače ani telefóny. Mali sme bicykle, prašné poľné cesty, kazety nahrané z rádia a pomarančový džús z miestneho obchodu za 30 centov. Večer sme sedeli na rozpálenom asfalte a odkladali návrat domov, ako sa len dalo – opisuje svoje prázdniny naša čitateľka v nostalgickom liste.

Prázdniny na vidieku v 90. rokoch „Škoda, že tie dni sa už nikdy nevrátia“.
Foto: Pixabay/bogitw

Nižšie nájdete list od našej čitateľky a radi by sme Vás povzbudili, aby ste nám poslali svoje názory a vlastné príbehy na adresu: info@vasenvtebe.sk. 

Vybrané emaily zverejníme na Vášeň v tebe. Nižšie je list pani Anny.

Prázdniny na vidieku v 90. rokoch „Škoda, že tie dni sa už nikdy nevrátia“

Prvý deň prázdnin bol pre mňa vždy prvý pondelok, nie sobota po skončení roka. Až vtedy ste skutočne cítili, že sa to konečne stalo: nemusíte ísť do školy. Vzduch za otvoreným oknom voňal pokosenou trávou a akáciami, ktoré sa ešte nezbláznili do klimatických zmien, a televízia začala opakovať seriály a programy z celého roka. Pred nami sa rozprestieral oceán voľného času.

Boli sme deti deväťdesiatych rokov a vyrastali sme v malej dedinke neďaleko Žiliny. Neboli počítače, telefóny, ak mal niekto Walkman, to bolo niečo. Mali sme bicykle, prašné poľné cesty, kazety nahrané z rádia a pomarančový džús z miestneho obchodu za 30 centov. Každý večer sa celá banda stretávala na ihrisku pri škole alebo u kamaráta, ktorý rozprestrel sieť na babkinom pozemku. Hrali sme futbal. Jedli sme čerešne a jahody, potom sme si priniesli orechy a veľké kotúče slnečnice. V dedine sa pomaly stmievalo a my sme sedeli na rozpálenom asfalte a odkladali návrat domov, ako sa len dalo. Nikdy nezabudnem na to teplo a vôňu.

Vatry horiace pod hviezdami. Lesné jahody navlečené na tráve. Cigarety a egreše teplé od slnka. Prvé listy šalátu v babičkinej záhrade a malé reďkovky na chlebe s maslom a soľou. Vôňa slamy v stodole mojich starých rodičov. Cvrlíkanie cvrčkov v letný večer. Nevädze a mak v zlatom obilí na ceste do lesa. Chrasty na kolenách, pretože príliš rýchlo pustíte volant. Rodičom ukradnuté víno, ktoré stačilo každému vypiť na jeden dúšok.

Prvé lásky aj priateľstvá. Starý Opel mojich rodičov zaparkovaný pod Dubňom. Sendviče a čaj v termoske. Pirátske kazety, a potom platne, prechádzali z ruky do ruky. Slnečné dni sa kumulujú do nočných búrok. Nové zemiaky vykopané na poli vedľa a kôpor zo záhona pred domom. Fúkanie bublín na deke v sade.

Škoda, že tie dni sa už nikdy nevrátia. Je dobré, že sú aspoň spomienky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Šokujúce zistenie po rokoch manželstva

Upratuje, varí, perie, ale jej manžel tvrdí, že „nič nerobí“. Dala mu lekciu. „Rozveď sa s ním“

The post Prázdniny na vidieku v 90. rokoch „Na tú vôňu nezabudnem“ [LIST] appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie