Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pre šťavnaté a zdravé paradajky ich zalejte týmto nálevom. Je lacný a jednoduchý

Sú už vaše sadenice paradajok pripravené? Apríl je časom intenzívnej práce v záhrade. Okrem sadenia, presádzania črepníkových rastlín a výsevu nesmieme zabudnúť ani na hnojenie. Ak začneme paradajky hnojiť už teraz, poďakujú sa nám silnými stonkami a obrovskými plodmi. Pozrite si, ako si vyrobiť domáce hnojivo na paradajky. Starostlivosť o sadenice paradajok Paradajky v poľských […]
Menej ako 1 min. min.

Sú už vaše sadenice paradajok pripravené? Apríl je časom intenzívnej práce v záhrade. Okrem sadenia, presádzania črepníkových rastlín a výsevu nesmieme zabudnúť ani na hnojenie.

Ak začneme paradajky hnojiť už teraz, poďakujú sa nám silnými stonkami a obrovskými plodmi. Pozrite si, ako si vyrobiť domáce hnojivo na paradajky.

Starostlivosť o sadenice paradajok

Paradajky v poľských podmienkach by sa mali pestovať zo sadeníc. Nemajú rady nízke teploty, preto sa oplatí sadenice pripraviť vopred. Najlepšie je umiestniť vysiate paradajky na miesto plné slnka.

Rastliny milujú vysoké teploty a najlepšie sa im bude dariť na mieste, kde nie je núdza o teplé lúče 6 až 8 hodín denne. Paradajky môžeme tiež začať včas prikrmovať vhodnou výživou.

Ideálny prípravok na paradajky si môžeme pripraviť sami doma. Budeme na to potrebovať korenie, ktoré máme zvyčajne v kuchyni. Denne odpudzuje potravinové mole z kuchyne a je ideálne do omáčok.

Ideálny prípravok na paradajky

Na zalievanie paradajok môžeme použiť nálev pripravený z bobkových listov. Táto nenápadná živina dokáže v záhrade zázraky. Urýchľuje rast a vývoj rastlín. Nálev z bobkových listov obsahuje veľa živín.

Príprava hnojiva je naozaj jednoduchá. Do nádoby vložte 4 bobkové listy a zalejte litrom vody s teplotou približne 70 stupňov. Potom to celé odložíme na 3 až 4 hodiny a paradajky zalejeme. Tento nálev môžeme aj vypiť.

Nálev z bobkového listu sa oplatí piť

Nálev z bobkového listu obsahuje mnoho cenných látok. Obsahuje vitamíny A, C, E a vitamíny skupiny B. Čaj obsahuje aj draslík, fosfor, vápnik, horčík, zinok a železo.

Nálev z bobkového listu by sa mal piť v malých množstvách. Stačí pol pohára denne raz za čas. Takto pripravený nálev môže navyše pomôcť pri kožných ochoreniach. Je vhodný na umývanie tváre.

Nálev z bobkových listov môžeme použiť, ak máme kožné lézie. Toto nenápadné korenie urobí zázraky pri mnohých ochoreniach. Pomôže tiež posilniť sadenice paradajok na začiatku jari.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie