Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prebytok zahraničnoobchodnej bilancie Švajčiarska v marci 2024 vzrástol

Prebytok zahraničnoobchodnej bilancie Švajčiarska v marci 2024 vzrástol, pričom vývoz klesol menej ako dovoz. O tom informoval vo štvrtok švajčiarsky colný úrad, pričom správa pochádza zo zdroja portálu RTTNews. Obchodný prebytok Švajčiarska v marci 2024 dosiahol 2,8 miliardy švajčiarskych frankov (cca 2,89 miliardy eur), čo predstavuje nárast oproti revidovaným 2,3 miliardy CHF z predchádzajúceho mesiaca. […]
Menej ako 1 min. min.

Prebytok zahraničnoobchodnej bilancie Švajčiarska v marci 2024 vzrástol, pričom vývoz klesol menej ako dovoz. O tom informoval vo štvrtok švajčiarsky colný úrad, pričom správa pochádza zo zdroja portálu RTTNews.

Obchodný prebytok Švajčiarska v marci 2024 dosiahol 2,8 miliardy švajčiarskych frankov (cca 2,89 miliardy eur), čo predstavuje nárast oproti revidovaným 2,3 miliardy CHF z predchádzajúceho mesiaca. Vývoz sa medzimesačne znížil o 1,7 %, zatiaľ čo dovoz o 2,3 %.

Vývoz do Severnej Ameriky vzrástol o 1,3 %, do Európy o 0,3 %, avšak export do Ázie klesol o 8,9 %. Dovoz zo Severnej Ameriky sa znížil, zatiaľ čo dovoz z Európy sa mírne zvýšil o 0,2 %.

Celkový prebytok švajčiarskeho zahraničného obchodu za prvý štvrťrok 2024 vzrástol na 8,6 miliardy CHF z 8,1 miliardy CHF v predchádzajúcom štvrťroku a z 8,4 miliardy CHF v prvých troch mesiacoch minulého roka. V reálnych číslach sa vývoz zvýšil o 0,6 %, pričom dovoz klesol o 0,2 %.

Separátna správa Federácie švajčiarskeho hodinárskeho priemyslu ukázala, že export hodiniek v marci prudko klesol o 16,1 % na dve miliardy CHF. Za celý prvý štvrťrok sa export hodiniek znížil o 6,3 %.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie