Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prečo altcoiny padajú, keď Bitcoin a Ethereum bojujú o maximá? Tu je odpoveď

Altcoiny trpia, kým Bitcoin a Ethereum sú blízko svojich absolútnych maxím. Trh s kryptomenami je známy svojou volatilitou a nepredvídateľnosťou. V poslednom období sa však pozornosť sústredila na to, prečo investori do altcoinov zaostávajú, aj keď dominantné kryptomeny ako Bitcoin a Ethereum zaznamenávajú takmer nové maximá. Tento jav má niekoľko príčin, ktoré súvisia s technologickým […]
Menej ako 1 min. min.

Altcoiny trpia, kým Bitcoin a Ethereum sú blízko svojich absolútnych maxím. Trh s kryptomenami je známy svojou volatilitou a nepredvídateľnosťou. V poslednom období sa však pozornosť sústredila na to, prečo investori do altcoinov zaostávajú, aj keď dominantné kryptomeny ako Bitcoin a Ethereum zaznamenávajú takmer nové maximá. Tento jav má niekoľko príčin, ktoré súvisia s technologickým pokrokom, reguláciami a trhovými dynamikami.

Rozdiely medzi Bitcoinom a altcoinmi

Bitcoin a Ethereum, ako dve najväčšie kryptomeny podľa trhovej kapitalizácie, sú považované za tzv. bezpečné prístavy v rámci kryptoekosystému. Bitcoin, vytvorený ako digitálne zlato, a Ethereum, ktoré je poháňané technológiou smart kontraktov na platforme Ethereum, ponúkajú stabilitu a dôveru. Práve to mnoho altcoinov jednoducho nemá. A to je práve problém, ktorý spôsobuje ich zaostávanie. Prispelo k tomu určite aj schválenie Bitcoin a Ethereum ETF.

When the Gold ETF was approved in 2004, there was an 8 year bull run. Yet, it took the Gold ETF more than 800 days to reach what BlackRock’s #Bitcoin ETF (in AUM) achieved in just over 70 days.

What does this mean?
This is just the beginning… pic.twitter.com/xn0zwkoyDx

— Bitcoin ETF (@BTCETF_COIN) April 29, 2024

Altcoiny často prichádzajú s inovatívnymi nápadmi a novými technológiami, no ich adopcia a implementácia sú omnoho pomalšie, čo vedie k nižšej dôvere investorov a vyššej volatilite. Často neplnia stanovenú roadmapu a plány ostávajú len v teoretickej rovine. Nedokážu si tak získať dôveru komunity v širšom zmysle. To spôsobuje ich stagnáciu, a dokonca pokles ceny.

Technologické inovácie podporujúce dôveru

Technologické pokroky v rámci Bitcoinu a Etherea, ako sú napríklad Lightning Network pre Bitcoin a plánované Ethereum 2.0 upgrade, ďalej posilňujú ich pozície na trhu. Na druhej strane, altcoiny často zápasia s technickými problémami. Trápi ich nedostatok vývojárov, čo im bráni v rýchlej evolúcii a adaptácii na nové trhové podmienky.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Vplyv regulácií na altcoiny

Regulácie zohrávajú významnú úlohu v kryptopriemysle. Bitcoin a Ethereum už majú relatívne jasný právny status v mnohých krajinách, čo im poskytuje výhodu v očiach investorov. Naproti tomu, mnohé altcoiny stále zápasia s právnou nejasnosťou, čo spôsobuje obavy z možných budúcich regulatívnych zásahov. Táto neistota môže odradiť veľkých investorov a spôsobiť, že sa sústredia na stabilnejšie a osvedčené kryptomeny.

V posledných mesiacoch sme tiež svedkami sprísňovania regulácií v mnohých krajinách, ktoré priamo ovplyvňujú altcoiny. Napríklad, niektoré krajiny zavádzajú prísnejšie pravidlá pre ICO (Initial Coin Offerings) a DeFi (Decentralized Finance) projekty, čo sťažuje altcoinom získavanie financií a dosahovanie širšej adopcie. Táto situácia ešte viac prehlbuje rozdiely medzi poprednými kryptomenami a zvyškom trhu.

Napriek tomu, že Bitcoin a Ethereum dosahujú nové ročné maximá, investori do altcoinov čelia mnohým výzvam. Technologické rozdiely, nedostatok dôvery a jasných regulácií, ako aj zvýšené regulačné tlaky sú hlavnými faktormi, ktoré prispievajú k ich zápasu. Investori by mali byť obozretní a mali by dôkladne skúmať technologický a právny status altcoinov pred investovaním, aby minimalizovali riziká spojené s touto dynamickou a rýchlo sa meniacou oblasťou.

The post Prečo altcoiny padajú, keď Bitcoin a Ethereum bojujú o maximá? Tu je odpoveď appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie