Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prečo chutia jahody ako voda? Robíte častú chybu. Pre toto stratia všetku svoju sladkosť

21.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PawelKacperek). Jahody sú nepochybne jedným z najlahodnejších druhov ovocia. Je ťažké prestať ich jesť, pretože sú sladké a šťavnaté. Vďaka jednej častej chybe strácajú veľkú časť svojej chuti. Na čo si dávať pozor? Na čo si dávať pozor?Foto: shutterstock/PawelKacperek Prvé sladké jahody si môžeme ľahko kúpiť vo väčšine obchodov […]
Menej ako 1 min. min.

21.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/PawelKacperek).

Jahody sú nepochybne jedným z najlahodnejších druhov ovocia. Je ťažké prestať ich jesť, pretože sú sladké a šťavnaté. Vďaka jednej častej chybe strácajú veľkú časť svojej chuti. Na čo si dávať pozor?

Na čo si dávať pozor?
Foto: shutterstock/PawelKacperek

Prvé sladké jahody si môžeme ľahko kúpiť vo väčšine obchodov a predajní zeleniny. Keď ich prinesieme domov, skôr ako pristanú na tanieri, mnohí ľudia urobia dve veci. Ide o častú chybu, ktorá spôsobuje, že sú vodnaté a trochu mdlej chuti. Na čo je lepšie dať si pozor, aby boli stále chutné?

Prečo jesť jahody? Jahody a ich vlastnosti

Jahody sú neskutočne chutné a zdravé ovocie. V obchodoch a na stánkoch sa objavujú už koncom jari. Lákajú svojou dokonale červenou farbou a sladkou chuťou. Najčastejšie ich jeme surové, podávame so smotanou a cukrom alebo ich používame ako prísadu do dezertov a koláčov. Sú bohatým zdrojom vitamínov C, A a K a majú nízky glykemický index. Antioxidanty obsiahnuté v nich, spomaľujú procesy starnutia organizmu.

Ako správne umývať jahody? Nerobte toto, lebo stratia všetku svoju chuť

Jahody bez stoniek totiž oveľa rýchlejšie absorbujú vodu.
Foto: shutterstock/Pixel-Shot

Jahody zvyčajne dáte do cedníka, potom ich opláchnete pod vodou a nakoniec ich zjete. Niektorí ľudia odstránia stonky a až potom jahody umyjú. Je to chyba, ktorá nepriaznivo ovplyvňuje chuť. Ak najskôr odstránite stonky a potom ovocie umyjete, bude vodnaté a jednoducho zlé. Jahody bez stoniek totiž oveľa rýchlejšie absorbujú vodu. Nezabudnite dodržať správne poradie – najprv umyť a potom odstrániť stonku. Jahody nestratia svoju sladkosť.

Použite stonky z jahôd a pripravte si výživné smoothie

Mimochodom, za zmienku stojí aj to, že stonky, ktoré často končia v koši, sú tiež jedlé. Sú bohatým zdrojom cenných živín pre zdravie, aj keď Vás možno ich chuť neteší. Obsahujú vitamín C, vitamíny skupiny B a chlorofyl. Do svojho jedálnička sa ich oplatí zaradiť. Najjednoduchší spôsob ich konzumácie je vo forme smoothie alebo kokteilu. Jahody jednoducho rozmixujte spolu so zelenými časťami, kefírom a banánmi pre prirodzenú sladkosť na tekutý nápoj. Je to chutné a zároveň zdravé.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Sezóna jahôd je v plnom prúde. Pre niektorých sú chutné a zdravé, iným môžu vážne uškodiť

Väčšina Slovákov ich odreže a vyhodí do koša. Mnoho ľudí si kladie otázku, či sú stonky jahôd jedlé

The post Prečo chutia jahody ako voda? Robíte častú chybu. Pre toto stratia všetku svoju sladkosť appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie