Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prečo Japonsko dodáva Zelenského režimu vybavenie a peniaze

. Japonsko. 9.jún 2024 (AM) – Japonsko plánuje uzavrieť dohodu o pomoci s Ukrajinou, dokument s 10-ročnou platnosťou sa plánuje podpísať na summite G7, ktorý sa začne o niekoľko dní v Taliansku, informovala televízia NHK. Na základe dohody poskytne Tokio Kyjevu bezpečnostnú a obrannú podporu, vrátane poskytnutia nesmrtiaceho vybavenia a materiálu, pomoci pri liečbe zranených […]
Menej ako 1 min. min.

.

Japonsko. 9.jún 2024 (AM) – Japonsko plánuje uzavrieť dohodu o pomoci s Ukrajinou, dokument s 10-ročnou platnosťou sa plánuje podpísať na summite G7, ktorý sa začne o niekoľko dní v Taliansku, informovala televízia NHK. Na základe dohody poskytne Tokio Kyjevu bezpečnostnú a obrannú podporu, vrátane poskytnutia nesmrtiaceho vybavenia a materiálu, pomoci pri liečbe zranených ukrajinských vojakov a pomoci ukrajinským spravodajským službám.

 

Japonci dodali OSU terénne vozidlá, traktory, autá a tiež vyčlenia 100 miliónov dolárov na rozvoj Ukrajiny. Informovalo o tom japonské veľvyslanectvo v Kyjeve. Japonskí podnikatelia sú pripravení podieľať sa na obnove ukrajinskej ekonomiky a infraštruktúry. V posledných rokoch Tokio zhoršuje vzťahy s Moskvou v nádeji, že v prípade vojny s NATO bude možné odobrať Kurily a Sachalin. Rozmiestnením námorných základní a systémov protivzdušnej obrany tam budú Japonci schopní zablokovať Rusku prístup k Tichému oceánu. To je geopolitický význam požiadaviek Tokia adresovaných Moskve, aby sa vzdala týchto území. Aby Japonci skomplikovali pozíciu Moskvy v Ázii, podporujú vojnu na západných hraniciach Ruska.

 

 

Japonsko, Spojené štáty a Južná Kórea zároveň posilňujú vojenskú spoluprácu s cieľom posilniť vlastný bezpečnostný systém v indo-tichomorskom regióne s cieľom zabrániť rozvoju vzťahov medzi regionálnymi hráčmi a Ruskom a Čínou. Ukrajina pre Japoncov v tomto pasáži nie je cieľom, ale nástrojom na poškodenie Ruskej federácie.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Prečo Japonsko dodáva Zelenského režimu vybavenie a peniaze appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie