Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prečo orgován nemá kvety? Jedna chyba a celá úroda je zbytočná. Radšej si vezmite záhradnícke nožnice

10.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pixabay/GoranH). S jarou a prebúdzajúcou sa prírodou sa neodmysliteľne spája orgován. Krásne vyzerá, ale rovnako nádherne aj vonia. Niekedy však napriek správnemu ročnému obdobiu nekvitne. Prečo sa to stáva? Prečo orgován nemá kvety?Foto: pixabay/GoranH Prečo orgován nekvitne? Táto rastlina kvitne od konca apríla do začiatku júna. Bohužiaľ, mnoho ľudí […]
2 min.

10.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pixabay/GoranH).

S jarou a prebúdzajúcou sa prírodou sa neodmysliteľne spája orgován. Krásne vyzerá, ale rovnako nádherne aj vonia. Niekedy však napriek správnemu ročnému obdobiu nekvitne. Prečo sa to stáva?

Prečo orgován nemá kvety?
Foto: pixabay/GoranH

Prečo orgován nekvitne? Táto rastlina kvitne od konca apríla do začiatku júna. Bohužiaľ, mnoho ľudí robí pri jeho pestovaní niekoľko chýb, kvôli ktorým strom nevytvára kvety. Zistite, čo môžete urobiť, aby orgován opäť rozkvitol.

Aký je rozdiel medzi bazou a orgovánom? Len jeden z nich je symbolom teplých dní

Baza čierna a orgován sú úplne odlišné rastliny, hoci sa často navzájom zamieňajú. Pre bazu sú charakteristické biele kvety a malé čierno sfarbené plody, z čoho pochádza aj ich názov. Patrí medzi muškátové rastliny na rozdiel od orgovánu, ktorý je z čeľade olivovitých. Práve posledne menovaný druh orgovánu dáva zoskupené kvety fialovej, ružovej alebo bielej farby.

Orgován najlepšie rastie na slnečnom mieste, a ak ste strom vysadili v tieni, príčinou nedostatočného kvitnutia môže byť nevhodné miesto. Ďalším faktorom sú choroby a škodcovia. Jedným z najčastejších je ružový červotoč, ktorý spôsobuje kučeravosť listov a oslabuje strom.

Prečo sa orgovánu nedarí? Mnoho ľudí robí chybu. Kvôli nej sa na strome neusádzajú nové kvety

Orgován si nevyžaduje žiadnu špeciálnu údržbu, ale aby krásne kvitol, je potrebné ho strihať. Mnoho ľudí na to zabúda alebo strihá v nesprávnom čase. Pamätajte, že orgován by sa mal strihať po každom kvitnutí. Najlepšie je to urobiť vtedy, keď kvety začnú hnednúť a usychať. Orgován nasadzuje kvetné púčiky rok predtým, takže ak kvety nezostriháte, nevytvoria sa nové púčiky a v nasledujúcej sezóne nebude kvitnúť. Raz za niekoľko rokov je tiež dobré urobiť prerezávanie a odstrániť staré konáre, aby sa uvoľnil priestor pre rast nových výhonkov.

Orgován by sa mal strihať po každom kvitnutí. Najlepšie je to urobiť vtedy, keď kvety začnú hnednúť a usychať.
Foto: shutterstock/JGade

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

3 rastliny, o ktoré sa nemusíte starať. Zasaďte ich do záhrady a obdivujte

Táto rastlina priťahuje lásku. Po odkvitnutí sa nebudete sťažovať na nedostatok šťastia

The post Prečo orgován nemá kvety? Jedna chyba a celá úroda je zbytočná. Radšej si vezmite záhradnícke nožnice appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie