Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prečo sú štetiny zubnej kefky farebné? Jednoduché riešenie uľahčuje život

22.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo majú niektoré zubné kefky farebné štetiny? V rozpore so zdaním to nie je len z estetických dôvodov. Ukazuje sa, že tmavšia, zvyčajne modrá časť, ktorá sa nachádza v hornej časti, má dôležitú a život zachraňujúcu funkciu. Čo to je? Premýšľali ste […]
Menej ako 1 min. min.

22.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív).

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo majú niektoré zubné kefky farebné štetiny? V rozpore so zdaním to nie je len z estetických dôvodov. Ukazuje sa, že tmavšia, zvyčajne modrá časť, ktorá sa nachádza v hornej časti, má dôležitú a život zachraňujúcu funkciu. Čo to je?

Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo majú niektoré zubné kefky farebné štetiny? V rozpore so zdaním to nie je len z estetických dôvodov.
Foto: súkromný archív

Zubná kefka je nevyhnutnou súčasťou každej kúpeľne, ktorú používame aj niekoľkokrát denne. Pomáha udržiavať ústnu hygienu a udržiavať zuby v dobrom stave. Často sa však stáva, že na ňu nanesieme príliš veľa zubnej pasty. Ako sa to dá napraviť? Pravdepodobne neviete o skrytej funkcii väčšiny zubných kefiek, ktorá celú vec výrazne uľahčuje.

Prečo majú zubné kefky farebné štetiny? Existuje jeden dôvod

Mnohé modely zubných kefiek, či už bežné, tradičné, elektrické alebo sonické, majú štetiny rôznych farieb. Najbežnejšie sú dve, pričom vrchná časť je niekedy tmavšia. Málokto vie, že to nie je len estetické riešenie, aby bol výrobok krajší, a teda pravdepodobnejšie, že sa bude kupovať. Okrem toho v sebe skrývajú aj určité praktické využitie. Ak ste sa niekedy zamýšľali nad tým, koľko zubnej pasty by sme mali použiť pri čistení zubov, s odpoveďou vám príde práve farebná časť.

Koľko zubnej pasty si máte dať na zubnú kefku? Pohľad na jej štetiny

Neobvyklé použitie tmavších štetín na zubnej kefke odhalila tiktokerka menom Jess. – Rozmýšľali ste niekedy nad tým, prečo má vaša zubná kefka rôzne farby? – opýtala sa internetových používateľov v jednom z videí zverejnených na TikToku. Ukázalo sa, že najmenšia (a často najtmavšia) časť „určuje„, koľko zubnej pasty máme použiť. Nie každý si uvedomuje, že nanášať ju na celú zubnú kefku je chyba a plytvanie výrobkom a peniazmi. Odporúčanie znie, že dospelý človek by mal naraz použiť približne množstvo veľkosti hrášku. To stačí na to, aby zubná pasta a zubná kefka plnohodnotne plnili svoje funkcie. Aj výrobky pre deti majú podobnú „referenčnú hodnotu„, hoci v tomto prípade je zvyčajne v strede.

Dnes som sa naučil novú vec

Nikdy som o tom nepočul

Takže som počas svojho života používal o 10000 % viac zubnej pasty, ako som potreboval?

Niektoré štetiny sú farebné, pretože čím častejšie ju používate, farba mizne, aby ukázala, že je čas zubnú kefku vymeniť.

– komentovali používatelia internetu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vložte zubnú pastu na tri hodiny do mrazničky. Ušetríte čas a uľahčíte si život

Dochádza vám zubná pasta? Obal nevyhadzujte. So zvyškami si môžete poradiť s domácimi problémami

The post Prečo sú štetiny zubnej kefky farebné? Jednoduché riešenie uľahčuje život appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie