Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prečo v mrazničke nesvieti svetlo? Dôvod vás možno prekvapí

23.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ilmarinfoto). Zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo je v chladničke po otvorení dverí vždy svetlo, ale v mrazničke tma? Existuje o tom mnoho teórií a dohadov a niektoré z nich sú veľmi zaujímavé. Skutočný dôvod však môže byť pre vás prekvapujúci. Prečo v mrazničke nesvieti svetlo?Foto: shutterstock/ilmarinfoto Prečo […]
Menej ako 1 min. min.

23.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ilmarinfoto).

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo je v chladničke po otvorení dverí vždy svetlo, ale v mrazničke tma? Existuje o tom mnoho teórií a dohadov a niektoré z nich sú veľmi zaujímavé. Skutočný dôvod však môže byť pre vás prekvapujúci.

Prečo v mrazničke nesvieti svetlo?
Foto: shutterstock/ilmarinfoto

Prečo v mrazničke nesvieti svetlo? Dôvod vás možno prekvapí

Každý si asi spája svetlo len s chladničkou. Ale prečo nie je žiadne v mrazničke. Z nevyhnutnosti to zvládame tak, že sa v tme prehrabávame medzi mrazenými potravinami, ale jej presvetlenie by nám mohlo výrazne uľahčiť život. Alebo možno vôbec nie?

Koluje teória, že v mrazničke nie je svetlo, pretože nie je potrebné. Alebo aspoň nie toľko ako v chladničke. Veď ju otvárame oveľa menej často a do chladničky sa pozeráme niekoľko či dokonca desaťkrát denne, ak človek rád a často jedáva.

Musíte mať na pamäti, že sa v nej nachádza veľmi nízka teplota, pri ktorej štandardné žiarovky neprejdú testom.
Foto: shutterstock.com/BluIz60

Pravdou je, že existujú chladničky, ktoré majú osvetlenú mrazničku. Stáva sa to však len zriedka. Musíte mať na pamäti, že sa v nej nachádza veľmi nízka teplota, pri ktorej štandardné žiarovky neprejdú testom. Samozrejme, existujú aj mrazuvzdorné, ale tie sú oveľa drahšie, čo by cenu spotrebiča ešte zvýšilo. A nikto nechce platiť viac. Najmä za vymoženosť, bez ktorej sa ľahko zaobídete.

Druhým bodom je, že montáž osvetlenia do mrazničky by zmenšila jej úžitkovú plochu. A pre niektorých má každý kubický cm cenu zlata.

Ako teda vidíte, v mrazničke zvyčajne nie je žiadne svetlo, pretože je to nerentabilné. Ak však o takomto vybavení snívate, za správnu cenu ho môžete mať.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vezmite fén na vlasy a niekoľkokrát vyfúknite mrazničku. Efekt uvidíte voľným okom

Namočte vatový tampón a utrite vnútro mrazničky. Ľad sa neusadí. Na odmrazovanie na dlhú dobu zabudnete

The post Prečo v mrazničke nesvieti svetlo? Dôvod vás možno prekvapí appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie