Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pred voľbami do EÚ, spravodlivosť šetrí Uršulu von der Leyenovú

Belgický súd zabezpečil, že vyšetrovanie „Pfizergate“ bude odložené do decembra. Len pre prípad, že by ste užzabudli podrobnosti o ére koróny: EÚ – ktorá v skutočnosti nie je zodpovedná za zdravotné otázky – prevzala centrálne obstarávanie vakcín pod vedením predsedníčky Komisie Ursuly von der Leyenovej. Začiatkom roku 2021 udržiavala Uršula von der Leyen úzky osobný kontakt prostredníctvom mobilného […]
Menej ako 1 min. min.

Belgický súd zabezpečil, že vyšetrovanie „Pfizergate“ bude odložené do decembra.

Len pre prípad, že by ste užzabudli podrobnosti o ére koróny: EÚ – ktorá v skutočnosti nie je zodpovedná za zdravotné otázky – prevzala centrálne obstarávanie vakcín pod vedením predsedníčky Komisie Ursuly von der Leyenovej.

Začiatkom roku 2021 udržiavala Uršula von der Leyen úzky osobný kontakt prostredníctvom mobilného telefónu a textových správ s Albertom Bourlom, šéfom jednej z najväčších farmaceutických spoločností na svete. Nakoniec si EÚ objednala od spoločnosti Pfizer ďalších 1,8 miliardy dávok vakcín – za cenu za dávku, ktorá sa náhle zvýšila približne o štvrtinu . Celková suma tejto zákazky: 35 miliárd eur. Zrodila sa „Pfizergate“.

Odvtedy chcel každý vedieť, o čom presne von der Leyen diskutovala s Bourlom. A odvtedy Európska komisia vytrvalo odmieta zverejniť túto komunikáciu. Veci sú pre Belgičana príliš farebné. V apríli 2023 žaloval von der Leyen, Bourlu a Pfizer na belgickom súde v Liège.

Medzitým sa na scénu objavila aj prokuratúra EÚ, ktorá by chcela niesť zodpovednosť, pretože boli zasiahnuté finančné záujmy EÚ. Rozhodnúť v spore o príslušnosť malo padnúť minulý týždeň, aby sa konečne mohlo uskutočniť ďalšie vyšetrovanie.

Avšak: Belgický súd celú vec odložil na december. Potom ako sa voľby do EÚ skončia a von der Leyenová už bude pravdepodobne intronizovaná na druhé funkčné obdobie. Určite je to všetko len náhoda.

Harald Vilimsky

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie