Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pred vysadením zimného cesnaku namáčam strúčiky do tohto roztoku. Hlávky rastú obrovské bez škodcov a chorôb

Vedeli ste, že až 70 % chorôb cesnaku pochádza z infikovaného sadivového materiálu? Tomu sa však dá veľmi jednoducho vyvarovať, stačí vedieť toto!   Záhradkári veľmi často zanedbávajú postup ošetrenia strúčikov cesnaku proti hubám a chorobám a potom získajú nekvalitnú úrodu. Aby ste tomu zabránili, musíte cesnak namočiť do špeciálnych roztokov, ktoré rýchlo zbavia strúčiky […]
Menej ako 1 min. min.

Vedeli ste, že až 70 % chorôb cesnaku pochádza z infikovaného sadivového materiálu? Tomu sa však dá veľmi jednoducho vyvarovať, stačí vedieť toto!

 

Záhradkári veľmi často zanedbávajú postup ošetrenia strúčikov cesnaku proti hubám a chorobám a potom získajú nekvalitnú úrodu.

Aby ste tomu zabránili, musíte cesnak namočiť do špeciálnych roztokov, ktoré rýchlo zbavia strúčiky patogénov, ak nejaké existujú.

Okrem toho nie je potrebné namáčať klinčeky v deň výsadby, tento postup je možné vykonať kedykoľvek vo voľnom čase, napríklad 2 alebo 7 dní pred výsadbou.

Existuje niekoľko osvedčených možností, do ktorých záhradkári namáčajú strúčiky cesnaku. Najšikovnejším prostriedkom je koncentrovaný soľný roztok. Na 1 liter vody budete potrebovať 2 polievkové lyžice, po rozpustení soli namočte klinčeky na 10 minút, potom opláchnite čistou vodou.

Ďalšia látka z lekárne sa nazýva chlórhexidín. Dobre sa vyrovná s takmer všetkými patogénmi. Na pol litra vody budete potrebovať 2 štandardné fľaše chlórhexidínu. Namočte klinčeky na 30-40 minút, nie je potrebné ich pred výsadbou opláchnuť vo vode.

Nasleduje manganistan draselný. Silný roztok manganistanu draselného ľahko zničí huby a patogény. V 1 litri vody rozrieďte 1 čajovú lyžičku manganistanu draselného. Po rozpustení kryštálov namočte klinčeky na 10 minút, nie je potrebné ich pred výsadbou oplachovať v čistej vode.

Ďalej nasleduje síran meďnatý a síran železitý. Obe látky sa osvedčili ako záhradní ochrancovia proti baktériám a plesniam. Na dezinfekciu klinčekov budete musieť zriediť 2 čajové lyžičky ktorejkoľvek z vyššie uvedených látok v litri vody.

Pred výsadbou cesnak namočte do tohto roztoku na 10-15 minút. Pred výsadbou opláchnite čistou vodou.

The post Pred vysadením zimného cesnaku namáčam strúčiky do tohto roztoku. Hlávky rastú obrovské bez škodcov a chorôb appeared first on Šikovník.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie