Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Predikcia ceny Bitcoinu – Bitcoin sa bude v roku 2030 obchodovať za 150 000 dolárov

Dynamika kryptotrhu počas posledných mesiacov zaujala pozornosť veľkého množstva nových investorov. Niet sa čomu čudovať, keď len hodnota Bitcoinu od začiatku roka 2023 vzrástla o viac ako 300 %. Zároveň len od januára tohto roka priniesol svojim majiteľom zhodnotenie vyše 60 %. Situácia logicky prinútila kryptonadšencov, investorov a analytikov premýšľať nad otázkou, ako sa môže […]
Menej ako 1 min. min.

Dynamika kryptotrhu počas posledných mesiacov zaujala pozornosť veľkého množstva nových investorov. Niet sa čomu čudovať, keď len hodnota Bitcoinu od začiatku roka 2023 vzrástla o viac ako 300 %. Zároveň len od januára tohto roka priniesol svojim majiteľom zhodnotenie vyše 60 %. Situácia logicky prinútila kryptonadšencov, investorov a analytikov premýšľať nad otázkou, ako sa môže cena Bitcoinu vyvíjať ďalej?

Rovnakú otázku sa pokúsime rozobrať v nasledujúcom článku, kde sa pozrieme na dôvody, prečo by sa Bitcoin mohol do konca dekády obchodovať za 150-tisíc dolárov. Okrem toho sa pozrieme aj na coin, ktoré vám pomôže lepšie analyzovať trh a mohol by v rovnakom období zaznamenať významný nárast.

Navštíviť 99Bitcoins

Cenová stabilizácia vďaka reguláciám a štandardizovaniu

Pri pohľade na rôzne dostupné predikcie na internete sa môže odhad na úrovni 150 tisíc dolárov zdať pomerne konzervatívny. Existujú však relevantné dôvody, prečo cena Bitcoinu nemusí rásť na hladinu miliónov dolárov. Hoci takéto odhady prezentujú kompetentní ľudia z investičného prostredia, ich predpovede môžu naraziť na reálne prekážky.

Je dobré si uvedomiť, že Bitcoin sa dostáva do štádia, keď pomaly vyprcháva jeho revolučný charakter a postupne sa radí medzi významné investičné aktíva. Nie je náhodou, že sa oň začali zaujímať tie najväčšie správcovské spoločnosti na čele s BlackRock, VanEck či Fidelity. Výsledkom je napríklad uvedenie bitcoinových ETF, čím sa kryptomeny priblížili k tradičným investorom. Súčasťou je aj väčšia regulácia decentralizovaných aktív, čo prispieva k ich cenovej stabilite.

Vzhľadom na zvýšenú legitimitu Bitcoinu na inštitucionálnej úrovni je dobré sa pripraviť na fakt, že jeho hodnota bude s najväčšou pravdepodobnosťou stúpať pomalšie, než sme boli doposiaľ zvyknutí. Ak zoberieme do úvahy, že by do roku 2030 mala hodnota vystúpať k 150 tisíc dolárov, stále ide o 20 % ročný nárast. Tým pádom prekoná aj jeden z najpopulárnejších indexov S&P 500. Ten za posledných päť rokov investorom zaručil priemerný ročný zisk 13,4 %. Bitcoin by tak stále mal patriť k tým najvýhodnejším obchodným aktívam, keďže na jeho cenu budú vplývať nasledujúce faktory.

Stúpajúci dopyt a znižujúca sa zásoba Bitcoinu

Jeden z najzásadnejších elementov pre rast Bitcoinu je stúpajúci dopyt. Dlhodobý progres podporuje vlastníctvo nielen v radoch jednotlivcov, ale aj masívne nákupy a držanie v rukách globálnych spoločností či vlád. Už dnes vo svete nájdete najmä drobné štáty, ktoré sa snažia prostredníctvom zavedenia Bitcoinu bojovať proti hyperinflácii. Zvyšujúca sa adopcia a využiteľnosť Bitcoinu spolu s obmedzenou zásobou sú významnou hnacou silou jeho hodnoty.

Zaujímavosti

Štát El Salvador prijal Bitcoin v roku 2021 ako svoju zákonnú menu
V roku 2022 už malo viac obyvateľov bitcoinové kryptopeňaženky než bežné bankové účty
Podľa prezidenta El Salvador prispel Bitcoin k nárastu turizmu v krajine o 95 % 

Nové funkcionality bitcoinovej siete

Potenciál, vďaka ktorému by sa mohol Bitcoin v roku 2030 obchodovať za 150 tisíc dolárov, predstavuje vývoj druhej vrstvy bitcoinovej siete. Priekopníkom v oblasti layer-2 bol blockchain Ethereum, ktorý si prostredníctvom druhých vrstiev zabezpečil rýchlejšie a lacnejšie transakcie. Preto dnes väčšina dApps beží práve na ethereovej sieti, kde majú jedny z najvýhodnejších podmienok na prevádzku.

O podobný ekosystém sa snažia vývojári na spomínanej druhej vrstve BTC blockchainu. Už dnes poznáme niektoré varianty layer-2, ako napríklad platobný kanál Lightning Network či protokoly Stacks alebo Liquid. Súčasťou je tiež spustenie štandardu tokenu BRC-20. Práve tieto protokoly zaznamenali po halvingu odmien významný rast. Aby bitcoinový blockchain dokázal udržať krok s vývojom ostatných decentralizovaných sietí, dá sa očakávať ďalší progres v oblasti druhej bitcoinovej vrstvy.

Zaujímavosť

V roku 2023 sa na trhu objavili prvé tokeny BRC-20, ktoré zavádzajú v bitcoinovej sieti koncept tokenizácie. Ide o zameniteľné tokeny, ktoré zlepšujú podmienky pre tvorbu dApps na blockchaine Bitcoin. Najznámejší protokol BRC-20 je Ordinals. Výhodou tokenov so štandardom BRC-20 je ich jednoduchá tvorba, zabezpečenie a ďalší potenciál rastu. 

 

Spoznajte token 99Bitcoins, ktorý plánuje využívať štandard BRC-20

V nadväznosti na využívanie druhej vrstvy BTC blockchainu a potenciálny rast popularity tokenov BRC-20 nám nedá nespomenúť projekt 99Bitcoins. Ten môžete poznať ako spravodajský a vzdelávací portál v oblasti kryptomien a obchodovania. Dnes však svoje pôsobenie rozširuje, a to prostredníctvom vlastného tokenu 99BTC. Na začiatku svojho životného cyklu síce využíva sieť Ethereum, no po oficiálnom spustení plánujú jeho tvorcovia premostiť kompletnú zásobu 99 miliárd tokenov na spomínaný štandard BRC-20.

Atraktivitu projektu 99Bitcoins nezvyšuje len prechod na bitcoinovú sieť. Majiteľom nových tokenov ponúka hneď trojicu možností, ako si zaistiť pasívny príjem. Prvou z nich je inovatívny mechanizmus distribúcie voľných tokenov, ktorý nazvali learn-to-earn (L2E). Ako už z názvu vyplýva, princíp prideľovania nových 99BTC spočíva vo vzdelávaní. Súčasťou tokenu je totiž 79 hodín interaktívnych učebných materiálov v podobe kvízov, testov a prednášok. Tie vám pomôžu lepšie pochopiť sféru kryptomien a naučia vás sledovať rôzne obchodné signály, ktoré môžete zužitkovať pri tvorbe vlastného investičného portfólia.

Výhody platformy 99Bitcoins. Zdroj: presale.99bitcoins.com

Za úspešné absolvovanie modelov vás platforma odmení vo forme voľných tokenov 99BTC. Ich zásobu následne môžete uzamknúť, čím si zaistíte výnos v podobe ročného percentuálneho výnosu. Momentálne sa jeho výška pohybuje nad 940 %. Trojicu bonusov uzatvára airdrop Bitcoinov v celkovej hodnote 99-tisíc dolárov. Tie projekt rozdelí medzi náhodne vybraných 99 investorov, ktorí si kúpia tokeny 99BTC počas predpredaja.

Aktuálne sa hodnota vyzbieraných prostriedkov vo fundraisingu vyšplhala nad 1,77 miliónov dolárov, pričom jeden token 99BTC vás vyjde na 0,00107 dolára. Jeho cena sa však bude postupom predpredaja ďalej zvyšovať. Ak vás vyhliadky projektu 99Bitcoins zaujali a radi by ste tento coin zaradili do svojho portfólia, zamierte na webstránku predpredaja. Tam si okrem bližších informácií o projekte zaistíte požadovaný počet tokenov 99BTC prostredníctvom kryptomien ETH, BNB alebo USDT.

99 Bitcoins

Predikcia ceny Bitcoinu – záver

Z terajšej dynamiky a trendov na kryptotrhu môžeme odhadnúť ďalší vývoj ceny Bitcoinu len približne. No podľa faktorov, ktoré sme spomenuli v tomto článku môžeme celkom triezvo prehlásiť, že do roku 2030 sa Bitcoin môže obchodovať za cenu 150 tisíc dolárov. Spolu s ním sa dá čakať tiež rast využiteľnosti bitcoinovej siete, čoho súčasťou bude projekt 99Bitcoins.

Jeho utilita a tvorcovské pozadie by mohli pomôcť zvýšiť hodnotu nielen vlastného tokenu, ale aj povedomie o štandarde BRC-20. Dokopy ide o výhodný typ investície, ktorú sa oplatí využiť ešte počas fázy predpredaja. Pred nákupom však odporúčame vykonať aj vlastný prehľad trhu a zhodnotiť si všetky riziká spojené s investovaním do kryptomien.

Článok vznikol v spolupráci s firmou Clickout.

Disclaimer: Tento článok je súčasť platenej propagácie. Názory a postoje uvedené v tomto článku nemožno spájať s názormi redakcie kryptomagazin.sk. Investovanie do kryptomien je vysoko rizikové. Obzvlášť investovanie do predpredaja (ICO). Zdôrazňujeme, aby ste si dôkladne preverili každý projekt a investovali iba to, o či si môžete dovoliť prísť!

The post Predikcia ceny Bitcoinu – Bitcoin sa bude v roku 2030 obchodovať za 150 000 dolárov appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie