Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prednáška o orechoch: Čo majú spoločné Banská Štiavnica a orechy?

Slovenské banské múzeum vás srdečne pozýva na prednášku o orechoch, ktorá sa uskutoční pri príležitosti 180. výročia narodenia Dr. Imricha Tótha. Prednáška sa koná 3. mája 2024 o 10:00 hod. v Kammerhofe v Banskej Štiavnici. Kto bol Dr. Imrich Tóth a aký mal pre naše mesto význam? Dr. Imrich Tóth bol významnou osobnosťou v histórii […]
Menej ako 1 min. min.

Slovenské banské múzeum vás srdečne pozýva na prednášku o orechoch, ktorá sa uskutoční pri príležitosti 180. výročia narodenia Dr. Imricha Tótha. Prednáška sa koná 3. mája 2024 o 10:00 hod. v Kammerhofe v Banskej Štiavnici.

Kto bol Dr. Imrich Tóth a aký mal pre naše mesto význam?

Dr. Imrich Tóth bol významnou osobnosťou v histórii Banskej Štiavnice. Jeho prínos pre mesto a región bol výrazný, najmä v oblasti poľnohospodárstva a vzdelávania. Bol zástancom tradičných hodnôt a usiloval sa o zachovanie kultúry a zvykov obce. Medzi jeho obľúbené témy patrili aj orechy, ktoré považoval za dôležitý prvok miestnej kultúry a tradície.

Ako informuje mesto Banská Štiavnica, prednáška vám poskytne jedinečnú príležitosť spoznať čaro orechov a ich dôležitosť pre obyvateľov Banskej Štiavnice. Taktiež sa dozviete o významných prínosoch Dr. Imricha Tótha pre mesto a jeho obyvateľov.

Heslo: Aby každé dieťa malo za klobúk orechov.

Toto heslo symbolizuje úctu k prírode a hodnotám, ktoré súvisia s pestovaním a využívaním orechov. Prednáška bude zameraná na vzdelávanie verejnosti o orechoch a ich kultúrnej dôležitosti, ako aj na osvetlenie bohatých tradícií, ktoré sú s nimi spojené.

Pridajte sa k nám a objavte viac o fascinujúcom svete orechov a histórii Banskej Štiavnice. Nechajte sa uniesť zaujímavými príbehmi a novými poznatkami o tejto téme!

© Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie