Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Predpoveď na leto 2024 je extrémna. Bude horúce leto?

Nedávne extrémne premenlivé počasie nám za posledné týždne dalo zabrať, no podľa dlhodobých predpovedí meteorológov sa blíži jasný trend. Tento rok sme zažili mimoriadne teplú zimu, čo je indikátorom toho, že leto 2024 by mohlo byť jedno z najhorúcejších v histórii. Informácie z webového portálu The Weather Channel poukazujú na to, že nás čaká extrémne […]
Menej ako 1 min. min.

Nedávne extrémne premenlivé počasie nám za posledné týždne dalo zabrať, no podľa dlhodobých predpovedí meteorológov sa blíži jasný trend.

Tento rok sme zažili mimoriadne teplú zimu, čo je indikátorom toho, že leto 2024 by mohlo byť jedno z najhorúcejších v histórii.

Informácie z webového portálu The Weather Channel poukazujú na to, že nás čaká extrémne horúce leto. Experti predpovedajú, že najvyššie teploty nás čakajú v júni a júli, pričom august by mal byť najteplejším mesiacom.

Dôležitú rolu v predpovediach hrá aj prechod meteorologického javu El Niño na jeho náprotivok La Niña.

Tento jav by mal mať zásadný vplyv na počasie v druhej polovici roka, vrátane príchodu výdatných zrážok. Ďalší výskum, na ktorý poukazuje portál imeteo.sk, naznačuje, že rýchlosť topenia grónskeho ľadovca by mohla byť kľúčom k predpovedaniu letného počasia v Európe.

Marilena Oltmannsová, hlavná autorka štúdie, hovorí: „Na základe zisteného reťazca udalostí očakávame, že vzťahy medzi oceánom a atmosférou budú tento rok priaznivé pre neobvykle teplé a suché leto nad južnou Európou.“

Vzhľadom na skutočnosť, že Slovensko zaznamenalo najteplejšiu zimu v histórii meteorologických meraní, možno predpokladať, že aj počas tohtoročného leta budú prepisované teplotné rekordy, ako dodáva portál.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie