Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Predseda okrskovej komisie v Trnave bol opitý, polícia musela riešiť incident aj v Poprade

Polícia v Poprade prijala oznámenie občana, ktorý tvrdil, že mu nebolo umožnené voliť.
Menej ako 1 min. min.

8.6.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 8. júna, 15:11

Polícia v Trnave riešila opitého predsedu okrskovej volebnej komisie. Informovalo o tom ministerstvo vnútra a spresnilo, že polícia preverovala oznámenie, podľa ktorého mal predseda nastúpiť do volebnej komisie pod vplyvom alkoholu.

Opakovaná dychová skúška vyšla s pozitívnym výsledkom. Vec odovzdali na ďalšie riešenie Okresnej volebnej komisii v Trnave.

Viac o téme: Voľby do Európskeho parlamentu 2024

Trnavská polícia neskôr informovala, že dostala oznámenie o tom, že predseda volebnej komisie je agresívny a pod vplyvom alkoholu. Policajná hliadka muža podrobila dychovej skúške, s pozitívnym výsledkom takmer 1,5 promile alkoholu.

>>> Online (minúta po minúte): Eurovoľby 2024 na Slovensku

Policajti vec riešia ako priestupok proti verejnému poriadku a zároveň podnet postúpili aj Okresnému úradu Trnava na ďalšie konanie. Polícia informovala, že tento incident nemá vplyv na plynulosť priebehu volieb.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Voľby do Európskeho parlamentu na Slovensku 2024 (fotografie)

Polícia zaznamenala aj incident v Poprade. „Na linku 158 sme prijali oznámenie občana, ktorý tvrdil, že mu nebolo umožnené voliť. Pri následnom preverení políciou bolo zistené, že oznamovateľ vo volebnej miestnosti predkladal rôzne kópie písomností vyhotovené pod jeho menom, zároveň však odmietol preukázať svoju totožnosť občianskym preukazom,“ priblížila polícia s tým, že bol aj nesúlad medzi predloženými dokladmi a verbálnym predstavením sa. K incidentu bola rovnako privolaná polícia.

Viac k témam: Alkohol, Polícia, Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby) 2024
Zdroj: SITA.sk – Predseda okrskovej komisie v Trnave bol opitý, polícia musela riešiť incident aj v Poprade © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie