Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Predseda parlamentu sa dá vymeniť aj za dva dni, Pellegrini s tým skúsenosť má. Napriek tomu čaká na eurovoľby

Keď v roku 2006 SDKÚ odmietla schváliť zmluvu o výhrade vo svedomí, koaličná strana KDH sa rozhodla odísť do opozície. Okrem odchodu troch ministrov to znamenalo aj koniec Pavla Hrušovského na čele Národnej rady.  Na Bélu Bugára tak prešli s poverením všetky povinnosti predsedu parlamentu, vrátane podpisovania ústavných zákonov, vyhlasovania prezidentských a parlamentných volieb a tiež volieb do samospráv či […]
Menej ako 1 min. min.

Keď v roku 2006 SDKÚ odmietla schváliť zmluvu o výhrade vo svedomí, koaličná strana KDH sa rozhodla odísť do opozície. Okrem odchodu troch ministrov to znamenalo aj koniec Pavla Hrušovského na čele Národnej rady. 

Na Bélu Bugára tak prešli s poverením všetky povinnosti predsedu parlamentu, vrátane podpisovania ústavných zákonov, vyhlasovania prezidentských a parlamentných volieb a tiež volieb do samospráv či vyhlasovanie referenda. Vo vedení parlamentu bol necelé štyri mesiace. 

Rovnaká situácia sa zopakovala po odchode Pavla Pašku po kauze piešťanského CT, pre ktoré prišiel smerácky predseda parlamentu o miesto. Jeho náhradníčka, Jana Laššáková, sa nestihla na pozícii poriadne udomácniť a za dva dni mal parlament zvoleného riadneho nástupcu, väčšinu v tajnej voľbe získal Peter Pellegrini. 

Práve po Pellegriniho odchode z parlamentu pr…

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie