Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Premiér Fico odpracoval nočnú zmenu v závode ZKW Slovakia v Krušovciach

Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) sa rozhodol podporiť pracovníkov v trojzmenných prevádzkach a získať lepší pohľad na ich každodennú realitu. Odpracoval nočnú zmenu v závode ZKW Slovakia v Krušovciach pri príležitosti Sviatku práce. "Práca v noci je nesmierne fyzicky aj psychicky náročná. Vážim si ľudí, ktorí pracujú aj v noci, aj počas štátnych sviatkov. Dnešnú […]
Menej ako 1 min. min.

Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) sa rozhodol podporiť pracovníkov v trojzmenných prevádzkach a získať lepší pohľad na ich každodennú realitu. Odpracoval nočnú zmenu v závode ZKW Slovakia v Krušovciach pri príležitosti Sviatku práce.

“Práca v noci je nesmierne fyzicky aj psychicky náročná. Vážim si ľudí, ktorí pracujú aj v noci, aj počas štátnych sviatkov. Dnešnú zmenu som odpracoval pri páse a mal som možnosť hovoriť s ľuďmi, ktorí tu pracujú. Keby som mal na hlave klobúk, dám ho pred nimi dole, je to obrovská drina,” povedal Fico.

Premiér chce túto skúsenosť využiť pri rokovaniach so zamestnávateľmi. “Budem môcť dôveryhodnejšie argumentovať, ako by som túto skúsenosť nemal,” dodal.

Závod v Krušovciach je členom ZKW Group, špecializuje sa na inovatívne prémiové svetelné systémy a elektroniku a je druhým najväčším zamestnávateľom v Nitrianskom kraji.

Slovensko je dlhodobo lídrom EÚ v podiele nočnej práce. Premiér zdôraznil, že vláda zaviazala sa k tomu, aby minimálna mzda do roku 2027 bola 60 percent priemerného zárobku v národnom hospodárstve.

Fico však uznal námietky zamestnávateľov, ktorí majú obavy z nákladov na príplatky za prácu v noci. “Musí existovať rovnováha medzi záujmami zamestnancov, ktorých ja chcem mimoriadne zastupovať, a medzi záujmami zamestnávateľov,” zdôraznil.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie