Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Premiestnenie spoločnosti Circle Internet Financial Ltd. do USA

V rámci odvetvia kryptomien spoločnosť Circle Internet Financial Ltd., ktorá stojí za široko používaným stablecoinom USDC, oznámila svoj plán premiestniť svoje právne sídlo z Írskej republiky do Spojených štátov. Toto rozhodnutie prichádza v čase, keď globálne finančné prostredie prechádza zásadnými zmenami, najmä v súvislosti s tlakom Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) na zavedenie […]
Menej ako 1 min. min.

V rámci odvetvia kryptomien spoločnosť Circle Internet Financial Ltd., ktorá stojí za široko používaným stablecoinom USDC, oznámila svoj plán premiestniť svoje právne sídlo z Írskej republiky do Spojených štátov. Toto rozhodnutie prichádza v čase, keď globálne finančné prostredie prechádza zásadnými zmenami, najmä v súvislosti s tlakom Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) na zavedenie minimálnej sadzby dane zo zisku nadnárodných spoločností.

Krok spoločnosti sa považuje za strategickú reakciu na vyvíjajúce sa regulačné a daňové prostredie. Írska republika je už dlho známa svojimi priaznivými sadzbami dane z príjmov právnických osôb, ktoré priťahujú mnohé nadnárodné spoločnosti. Avšak v súvislosti s návrhom OECD na minimálnu daň vo výške 15 % sa výhody zachovania legálnej základne v Írsku znižujú. Táto zmena sa netýka len daní, ale aj zosúladenia s finančnými predpismi USA, keďže spoločnosť Circle sa pripravuje na očakávanú prvotnú verejnú ponuku (IPO).

Očakáva sa, že prechod do USA priblíži spoločnosť Circle k jadru finančných inovácií a regulácií. Americká Komisia pre cenné papiere a burzy (SEC) zohráva kľúčovú úlohu pri dohľade nad verejnými spoločnosťami a súlad spoločnosti Circle s predpismi SEC bude mať zásadný význam pri realizácii jej plánov na IPO. Predloženie návrhu registračného vyhlásenia na formulári S-1 spoločnosťou začiatkom tohto roka znamenalo začiatok tejto cesty.

Rozhodnutie spoločnosti Circle presťahovať sa odráža aj širší trend kryptomenových spoločností, ktoré sa snažia etablovať v jasných regulačných rámcoch. USA sa usilujú o vytvorenie definovanejšieho regulačného prostredia pre kryptomeny a stablecoiny, čo by mohlo spoločnostiam ako Circle poskytnúť predvídateľnejšie prevádzkové prostredie.

Dôsledky tohto kroku sú ďalekosiahle. Presunom svojho právneho sídla do USA sa spoločnosť Circle stavia do pozície, v ktorej bude mať vyššie náklady na dodržiavanie predpisov, ale aj potenciálne lepšiu dôveru investorov. Tento kompromis naznačuje, že spoločnosť uprednostňuje regulačnú jasnosť a stabilitu trhu pred predchádzajúcimi daňovými výhodami, ktoré ponúkalo Írsko.

Keďže trh s kryptomenami naďalej dozrieva, kroky spoločností, ako je Circle, budú pravdepodobne predstavovať precedens pre ostatné spoločnosti v tomto odvetví. Presun právneho sídla spoločnosti Circle je jasným znakom toho, že spoločnosť sa pripravuje na ďalšiu fázu svojho rastu, ktorá je pevne zakorenená vo finančnom systéme USA. Tento krok podčiarkuje dôležitosť dodržiavania právnych predpisov a strategického umiestnenia v neustále sa vyvíjajúcom svete digitálnych financií.

Zdroj: bitcoin

Príspevok Premiestnenie spoločnosti Circle Internet Financial Ltd. do USA je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie