Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prepustia aj tých najlepších zamestnancov. Šéfa netvora spoznáte podľa toho.

11.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/eopleImages.com – Yuri A.) Sú motivovaní, schopní a pracovití. Do kancelárie prichádzajú ako prví, odchádzajú ako poslední a svoje úlohy vykonávajú precízne, ale niekedy ani to nestačí na to, aby sa v pracovnom prostredí cítili dobre. Aj tí najlepší zamestnanci môžu byť otrávení, ak narazia na toxického šéfa. Prezradí […]
Menej ako 1 min. min.

11.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/eopleImages.com – Yuri A.)

Sú motivovaní, schopní a pracovití. Do kancelárie prichádzajú ako prví, odchádzajú ako poslední a svoje úlohy vykonávajú precízne, ale niekedy ani to nestačí na to, aby sa v pracovnom prostredí cítili dobre. Aj tí najlepší zamestnanci môžu byť otrávení, ak narazia na toxického šéfa. Prezradí ho niekoľko prejavov správania.

Sú motivovaní, schopní a pracovití. Do kancelárie prichádzajú ako prví, odchádzajú ako poslední a svoje úlohy vykonávajú precízne
Foto: shutterstock.com/eopleImages.com – Yuri A

V každej firme sú zamestnanci s nadšením. Svoje povinnosti vykonávajú s nasadením, vyznačujú sa dôkladnosťou, precíznosťou a často idú nad rámec svojich povinností. Je zrejmé, že ich povolanie je ich vášňou a nič im neprináša také uspokojenie ako dobre vykonaná práca. Žiaľ, ich šéfovia často nevyužívajú ich potenciál a narastajúce napätie a frustrácia ich nakoniec prinútia rozhodnúť sa podať výpoveď. Častým argumentom zamestnávateľov potom býva, že ľudia v dnešnej dobe nedávajú prednosť práci a menia zamestnanie ako ponožky. Pravdou však je, že za výpovede často môžu šéfovia. Tu sú štyri príznaky toho, že máte toxického šéfa.

Rozpráva vám o svojom živote

Šéf by mal byť predovšetkým mentorom a udržiavať so svojimi zamestnancami čisto profesionálny vzťah. Ak vám počas rozhovorov rozpráva o svojom súkromnom živote, smúti za nevydarenými vzťahmi a klebetí o iných, pravdepodobne nie je schopný stanoviť hranice. Ak pracujete pre niekoho takého, môže sa stať, že sa zobudíte s pocitom, že je to váš priateľ, nie šéf. Potom každá žiadosť o dovolenku, zvýšenie platu alebo vyjednávanie o podmienkach bude pre vás cestou cez utrpenie.

Nedokážete jasne definovať svoje povinnosti

Každá pozícia by mala zahŕňať konkrétne úlohy. Nejde o to, či si viete poradiť s príchodom alebo nepríchodom, ale o to, aby ste za plnenie konkrétnych povinností dostali zaplatené. Keď vám šéf na výberovom pohovore nevie povedať, čo vlastne máte robiť, a potom si to často rozmyslí a zadá vám úlohy, ktoré nemáte v zmluve, je to zlé znamenie.

Väčšina zamestnancov chce napredovať a má pred sebou perspektívu rastu. Ak sa počas výberového pohovoru váš budúci šéf rozčúli,
Foto: shutterstock/Kaspars Grinvalds

Zvláštne správanie, keď sa pýtate na možnosti rozvoja

Väčšina zamestnancov chce napredovať a má pred sebou perspektívu rastu. Ak sa počas výberového pohovoru váš budúci šéf rozčúli, keď sa ho opýtate na možnú kariérnu cestu v rámci spoločnosti, znamená to, že vás neberie vážne. Pri budúcej spolupráci sa môže stať, že zistíte, že ste len mravenisko, ktoré má pracovať pre zisk spoločnosti.

Chová sa, akoby vám večne robil láskavosť

Nikto by vám nemal hovoriť, že máte šťastie, pretože pracujete pre určitú spoločnosť. Zamestnanec je pre zamestnávateľa, zamestnávateľ je pre zamestnanca a v každodennom vzťahu by to mali mať obe strany na pamäti. Ak je váš šéf spokojný s tým, ako si plníte svoje povinnosti, mali by z toho vyplývať aj výhody pre vás.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Môžu zmeniť váš život na nočnú moru. Tu je 9 znakov, že váš šéf je psychopat

Skrytý talent Barana. Toto by mal robiť

The post Prepustia aj tých najlepších zamestnancov. Šéfa netvora spoznáte podľa toho. appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie