Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prestali vám plodiť uhorky? Toto je posledná šanca, ako tento rok dosiahnuť bohatú úrodu!

Mať záhradu plnú šťavnatých uhoriek je snom mnohých záhradkárov. Niekedy sa ale stane, že uhorky neplodia, aj keď sa o ne pravidelne staráte. Pokiaľ chcete dosiahnuť naozaj bohatú úrodu uhoriek ešte tento rok, venujte im teraz svoju pozornosť. Týmito osvedčenými spôsobmi zvládnete celú situáciu zachrániť! Príčin, prečo vaše uhorky neplodia, môže byť hneď niekoľko. Je […]
Menej ako 1 min. min.

Mať záhradu plnú šťavnatých uhoriek je snom mnohých záhradkárov. Niekedy sa ale stane, že uhorky neplodia, aj keď sa o ne pravidelne staráte.

Pokiaľ chcete dosiahnuť naozaj bohatú úrodu uhoriek ešte tento rok, venujte im teraz svoju pozornosť. Týmito osvedčenými spôsobmi zvládnete celú situáciu zachrániť!

Príčin, prečo vaše uhorky neplodia, môže byť hneď niekoľko. Je dôležité sa o rastliny správne starať a zabezpečovať im optimálne podmienky pre ich rast a kvitnutie.

Či už ste skúsený záhradkár alebo začiatočník, pomôžeme vám dosiahnuť požadovanú úrodu, z ktorej budete viac než len spokojní! Stačí sa držať jednoduchých krokov a hojná úroda uhoriek vás neminie.

Prísun potrebných živín

Uhorky sú náročné na živiny, najmä fosfor a draslík, ktoré podporujú bohaté kvitnutie a tvorbu plodov. Bez dostatočného príjmu týchto prvkov nemôžu uhorky správne plodiť.

Vyhnite sa však hnojivám s vysokým obsahom dusíka, ktoré by mohli podporovať rast listov na úkor plodov. Okrem hnojenia môžete zvýšiť obsah organických látok v pôde pridaním vrstvy kompostu okolo rastlín.

Účinné hnojivo z popola

Jedným z osvedčených spôsobov, ako podporiť zdravie a výnos vašich uhoriek, je použitie hnojiva z popola. Stačí starostlivo zmiešať 400 g dreveného popola s 10 l vody a nechať túto zmes do druhého dňa odstáť.

Potom s ňou zalejte vlhkú pôdu okolo uhoriek a máte postarané! Toto prírodné hnojivo je totiž bohaté na draslík, fosfor, horčík, vápnik a ďalšie stopové prvky, ktoré rastliny práve potrebujú.

Nedostatočná zálievka rastlín

Ďalšou príčinou zlého plodenia uhoriek môže byť príliš malá zálievka. V horúcich letných dňoch a pri nasadení kvetov vyžaduje rastlina vysoké množstvo vody, a preto je dobré uhorky pravidelne a rovnomerne zalievať, aby bola pôda neustále vlhká, ale nie premokrená.

To by zasa mohlo spôsobiť hnilobu koreňov. Najlepšie je zalievať ráno alebo večer, aby sa minimalizovalo odparovanie vody. Použiť môžete aj mulč, ktorý udržuje vlhkosť v pôde a zabraňuje rastu buriny.

Vyparovanie vody slnkom

Uhorky sú veľmi citlivé na teplotu a vietor, pred ktorými ich musíte chrániť. Príliš horúce počasie totiž môže brániť správnemu rastu a tvorbe plodov.

Pokiaľ sú teploty extrémne, pokúste sa uhorky chrániť pred priamym slnečným žiarením tieniacimi sieťami alebo bielymi textíliami. Zároveň nezabúdajte prebytočné listy priebežne prerezávať, aby boli rastliny správne presvetlené.

Opelenie kvetov hmyzom

Aby začali plody rásť a silnieť, je potrebné opelenie hmyzom. Pokiaľ je vo vašej záhrade málo včiel a ďalšieho užitočného hmyzu, môžete ich skúsiť prilákať výsadbou medonosných rastlín ako je levanduľa, krásnoočko a ďalšie letničky aj bylinky.

Oddialením pokosenia trávnika rozkvitnú na záhrade aj lúčne kvety, ktoré zaručene prilákajú opeľovače, ktoré sa vrhnú aj na uhorky.

The post Prestali vám plodiť uhorky? Toto je posledná šanca, ako tento rok dosiahnuť bohatú úrodu! appeared first on Šikovník.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie