Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prestaňte vylievať vodu zo zemiakov! Nenápadná prísada, ktorá pristane v dreze, dokáže zázraky

28.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Mirko Graul). Zemiaky sú bežnou súčasťou nielen domácich večerí. Bohužiaľ, pri varení zemiakov často zabúdame, že vodu na konci procesu vôbec nie je potrebné vylievať. Táto nenápadná prísada sa môže hodiť v záhrade alebo na balkóne. Zoznámte sa s metódou nulového odpadu, ktorú si vaše rastliny zamilujú. Zemiaky sú […]
Menej ako 1 min. min.

28.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Mirko Graul).

Zemiaky sú bežnou súčasťou nielen domácich večerí. Bohužiaľ, pri varení zemiakov často zabúdame, že vodu na konci procesu vôbec nie je potrebné vylievať. Táto nenápadná prísada sa môže hodiť v záhrade alebo na balkóne. Zoznámte sa s metódou nulového odpadu, ktorú si vaše rastliny zamilujú.

Zemiaky sú bežnou súčasťou nielen domácich večerí. Bohužiaľ, pri varení zemiakov často zabúdame, že vodu na konci procesu vôbec nie je potrebné vylievať.
Foto: shutterstock.com/Mirko Graul

Po uvarení zemiakov vodu nevylievajte. Táto nenápadná činnosť môže úplne zmeniť vaše zvyky a priniesť plodné výsledky. Stačí, ak sa naučíte jej skrytú výhodu a začnete ju používať vo svojej kuchyni a záhrade. Účinky budú viditeľné voľným okom.

Už žiadne vylievanie vody zo zemiakov. Objavte zaujímavé aplikácie v duchu nulového odpadu

Slovensko je známe svojimi zemiakmi! Preto by nemalo byť prekvapením, že k mletému mäsu alebo bravčovým rezňom sa podáva táto výdatná zelenina so zeleninou a maslom. Najobľúbenejšou metódou je, samozrejme, varenie zemiakov vo vode, a ako sa ukazuje, táto tekutina sa dá neskôr znovu použiť. Takéto šetrenie pomôže nielen planéte, ale aj vašim rastlinám v záhrade alebo na terase či balkóne.

Vylievanie vody po uvarených zemiakoch je preto veľkou chybou. Ako ju teda môžete šikovne využiť? Odpoveď je jednoduchá – nenápadná zložka, či skôr odpadový produkt, vám ušetrí peniaze za záhradnú chémiu, ale zároveň vás prinúti konať v duchu zero waste. Zemiaková voda je vynikajúcim hnojivom pre rastliny, ktoré s radosťou využijú minerály obsiahnuté v tekutine.

Po uvarení zemiakov zvyčajne vylejeme vodu do drezu. Medzitým sa ukáže, že ju môžeme použiť na mnoho rôznych vecí.
Foto: shutterstock.com/inewsfoto

Už nikdy nevylievajte vodu zo zemiakov

Po uvarení zemiakov zvyčajne vylejeme vodu do drezu. Medzitým sa ukáže, že ju môžeme použiť na mnoho rôznych vecí. Voda je bohatá na cenné minerály. Patrí medzi ne napríklad draslík, ktorý posilňuje listy rastlín a spôsobuje, že rastliny lepšie kvitnú. Za zmienku tu stojí aj fosfor, vďaka ktorému rastliny bujne rastú, zatiaľ čo obsah škrobu ich posilní a ochráni pred škodcami.

Čo je však dôležité na takejto zdanlivo triviálnej činnosti? Predovšetkým voda po uvarení zemiakov nesmie byť slaná. Zeleninu po uvarení dochuťte – potom bude rovnako chutná a vodu môžete použiť na zalievanie rastlín a kvetov. Nezabudnite, že zalievanie plodín slanou vodou môže byť veľmi škodlivé – rastliny to jednoducho neprežijú.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Kedy sadiť zemiaky? Záhradkársky kalendár neklame, vyberte tento čas a budú zdravé a prosperujúce

Zemiaky som prestala variť vo vode. Našla som chutnejší spôsob. Rodina je do nich blázon

The post Prestaňte vylievať vodu zo zemiakov! Nenápadná prísada, ktorá pristane v dreze, dokáže zázraky appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie