Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pri chudnutí tieto druhy ovocia nejedzte. Namiesto toho, aby ste schudli, môžete pribrať

10.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tero Vesalainen). Chudnutie nepatrí medzi najjednoduchšie veci na svete. Najmä keď máme veľmi radi sladkosti. Keď chceme zhodiť pár kíl, rozhodneme sa vymeniť čokoládu a tyčinky za niečo zdravšie. Ovocie je prirodzenou voľbou – ukazuje sa, že nie vždy lepšou. Čo sa dá urobiť pre zníženie hmotnosti?Foto: shutterstock/Tero Vesalainen […]
Menej ako 1 min. min.

10.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tero Vesalainen).

Chudnutie nepatrí medzi najjednoduchšie veci na svete. Najmä keď máme veľmi radi sladkosti. Keď chceme zhodiť pár kíl, rozhodneme sa vymeniť čokoládu a tyčinky za niečo zdravšie. Ovocie je prirodzenou voľbou – ukazuje sa, že nie vždy lepšou.

Čo sa dá urobiť pre zníženie hmotnosti?
Foto: shutterstock/Tero Vesalainen

Čo sa dá urobiť pre zníženie hmotnosti? Hlavnou vecou je znížiť príjem kalórií. Často sa zároveň rozhodneme vybrať si zdravšie výrobky. Biely chlieb vymeníme za celozrnný, polotučný tvaroh za odtučnený a sladkosti za ovocie. Ak budeme jesť zdravšie, znamená to, že ľahšie schudneme, však? No nie nevyhnutne.

Jesť ovocie pri diéte? Na čo si musíte dávať pozor

Ovocie obsahuje množstvo zdraviu prospešných látok. Okrem iného je bohatou dávkou vitamínov, minerálov, vlákniny a vody. S tým, že sú zdravé, nebudeme polemizovať. Okrem spomínaných prvkov však ovocie obsahuje aj cukor. Má síce iný názov (glukóza a fruktóza), ale stále je to cukor. Jeho prílišné množstvo nám jednoducho neprospieva, najmä keď držíme diétu.

Jeho prílišné množstvo nám jednoducho neprospieva, najmä keď držíme diétu.
Foto: shutterstock.com/Nataliya Schmidt

Ako jesť ovocie, aby ste schudli?

Ak teda musíme zjesť niečo sladké, ovocie je určite lepšou voľbou ako napríklad sladké tyčinky. Stojí však za to vedieť, ako ho jesť, aby sme čo najlepšie využili jeho prospešné vlastnosti a zároveň aby náš plán schudnúť pár kíl bol čo najmenej ohrozený neúspechom.

Pozor na ovocie s najvyšším obsahom cukru. Patrí medzi ne hrozno, banány, hrušky, mango a ananás.

Vyberajte si ovocie s nízkym obsahom cukru, ako sú maliny, jablká, grapefruity, jahody alebo ríbezle.

Ovocie jedzte po jedle a dávajte pozor na množstvo – ovocie má aj kalórie.

Ak bude ovocie samostatným jedlom, pridajte k nemu hrsť orechov a porciu prírodného jogurtu, aby ste sa zasýtili na dlhší čas a predišli náhlemu vzostupu a poklesu hladiny glukózy v krvi.

Najdôležitejšou otázkou, ako sme spomenuli na začiatku, je však kalorický deficit. Ak chcete schudnúť, sledujte počet kalórií prijatých za deň. Správny kalorický deficit je kľúčom k účinnému chudnutiu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Čo znamená byť v redukcii? Ak chcete schudnúť, potrebujete kalorický deficit

Ako schudnúť bez diéty? Iba osvedčené metódy

The post Pri chudnutí tieto druhy ovocia nejedzte. Namiesto toho, aby ste schudli, môžete pribrať appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie