Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pri grilovačke uja Jozefa komáre nikoho neštípu. Je to preto, že má túto rastlinu vo svojej záhrade

12.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pixabay/Lipso_Kozerga). Nie je nič horšie ako útok komárov v teplý letný večer. Radi by ste strávili pekné chvíle v záhrade alebo na terase, no hneď za rohom je banda malých krvákov. Ako sa im brániť? Zistite, čo komáre na záhrade neznášajú a získajte od nich pokoj. Nie je nič […]
Menej ako 1 min. min.

12.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pixabay/Lipso_Kozerga).

Nie je nič horšie ako útok komárov v teplý letný večer. Radi by ste strávili pekné chvíle v záhrade alebo na terase, no hneď za rohom je banda malých krvákov. Ako sa im brániť? Zistite, čo komáre na záhrade neznášajú a získajte od nich pokoj.

Nie je nič horšie ako útok komárov v teplý letný večer.
Foto: pixabay/Lipso_Kozerga

Letné obdobie nabáda k outdoorovým aktivitám a grilovačkám s priateľmi na záhrade, a preto radi využívame teplé večery. Piknik v ratanových kreslách s farebnými drinkami v rukách znie ako dokonalý plán, ktorý nám môžu pokaziť nezvaní hostia, ktorí nám sajú krv. Našťastie existujú rastliny, ktoré nielen zdobia, ale nám aj pomáhajú zbaviť sa komárov. Zasaďte si ich do záhrady a s problémom sa navždy rozlúčite.

Čo zasadiť, aby sa zabránilo komárom v záhrade? Vyberte si fialové duo

Niektoré kvety sú skvelé na odpudzovanie komárov. Ak ich vysadíte okolo domu a terasy, účinne sa ochránite pred nepríjemnými uhryznutiami. Jednou z takýchto rastlín je kocúrnik. Jeho fialové kvety sú veľmi estetické a zdobia záhradu celé leto. Nie je náročný na pestovanie a po zasadení bude našim očiam lahodiť dlhé roky. Stačí, ak jeho výhonky pred každou zimou zrežete až po zem a budúcu sezónu sa vám odvďačí bujným rastom a krajším kvitnutím.

Nepopierateľnou kráľovnou repelentov proti komárom je levanduľa. V jej okolí budete v bezpečí, pretože vylučuje esenciálne oleje, ktoré hmyz jednoducho neznáša. Kvitne celé leto, preto vysadená vedľa terasy zabezpečí pokojné grilovanie. Obe tieto rastliny sa tešia vzájomnej spoločnosti a majú prakticky rovnaké nároky na starostlivosť, takže ich spoločné vysadenie na záhony bude skvelým riešením.

Levanduľa.
Foto: shutterstock/nieriss

Čo neznášajú komáre v záhrade? Možno ste nevedeli, že táto rastlina ich odpudzuje

Muškáty nám najčastejšie zdobia terasy a balkóny. Ide o rastlinu, ktorá si vyžaduje malú starostlivosť, preto jej obľúbenosť zostáva z roka na rok na stále vysokej úrovni. Málokto si uvedomuje, že majú jednu užitočnú vlastnosť, ktorú môžeme využiť pri plánovaní výsadieb v záhrade. Tieto kvety vydávajú citrónovú arómu, ktorá je pre komáre veľmi nepríjemná, takže ak chcete tráviť pokojné večery na terase alebo balkóne, určite na ne umiestnite črepníky s muškátmi.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Aké kvety nemajú radi slimáky? Zasaďte ich a sledujte, ako škodcovia idú do domu vášho suseda

Je čas bojovať s najväčším škodcom v záhrade. Použite prirodzené metódy a bleskovo zmiznú

The post Pri grilovačke uja Jozefa komáre nikoho neštípu. Je to preto, že má túto rastlinu vo svojej záhrade appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie