Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pri izraelskej razii v utečeneckom tábore na Západnom brehu zomrelo 14 Palestínčanov

Izraelskí vojaci pri razii v utečeneckom tábore Nur Šams na okupovanom Západnom brehu Jordánu od štvrtka zabili 14 Palestínčanov. Informovali o tom dnes agentúry Reuters a AFP s odvolaním sa na palestínske ministerstvo zdravotníctva a palestínsky Červený polmesiac. Ide o jednu z najvyšších bilancií za niekoľko posledných mesiacov, keď izraelská armáda zintenzívnila svoje vojenské operácie […]
Menej ako 1 min. min.

Izraelskí vojaci pri razii v utečeneckom tábore Nur Šams na okupovanom Západnom brehu Jordánu od štvrtka zabili 14 Palestínčanov. Informovali o tom dnes agentúry Reuters a AFP s odvolaním sa na palestínske ministerstvo zdravotníctva a palestínsky Červený polmesiac.

Ide o jednu z najvyšších bilancií za niekoľko posledných mesiacov, keď izraelská armáda zintenzívnila svoje vojenské operácie na tomto okupovanom palestínskom území.

Armáda uviedla, že pri „protiteroristickom“ zásahu v tábore, ktorý leží blízko mesta Tulkarem na severozápade Západného brehu, zabila desať osôb a osem ďalších zatkla. Neskôr sa bilancia postupne zvyšovala. V bojoch boli podľa armády zranení najmenej štyria izraelskí vojaci.

Reportéri agentúry AFP uviedli, že izraelské jednotky sa dnes večer, 48 hodín od začatia razie, z oblasti stiahli. Tábor Nur Šams, kde žijú mnohí utečenci a ich potomkovia z vojny z roku 1948, ktorá sprevádzala vznik židovského štátu, je častým cieľom týchto vojenských operácií.

Tulkaremské brigády, ktoré združujú ozbrojené sily z početných palestínskych frakcií, potvrdili, že ich bojovníci si dnes vymieňali paľbu s izraelskými vojakmi.

Od začiatku vojny v Pásme Gazy boli pri pravidelných operáciách izraelskej armády a polície na okupovanom Západnom brehu zatknuté tisícky Palestínčanov a stovky ich boli zabité. Väčšinu obetí tvoria členovia ozbrojených skupín, často sú však obeťami aj mladí ľudia vrhajúci kamene či nezúčastnení civilisti, pripomenula agentúra Reuters.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie