Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pri novom ruskom útoku na Charkov zomrelo šesť osôb

Pri novom ruskom útoku na druhé najväčšie ukrajinské mesto Charkov dnes skoro ráno prišlo o život šesť ľudí a desať ďalších bolo zranených. Uviedli to na sociálnej sieti Telegram šéf správy Charkovskej oblasti Oleh Synehubov a starosta Charkova Ihor Terechov. Ukrajinská polícia uviedla, že útok bol vykonaný bezpilotnými lietadlami. Zverejnila tiež fotografie požiarov, ktoré vypukli v […]
Menej ako 1 min. min.

Pri novom ruskom útoku na druhé najväčšie ukrajinské mesto Charkov dnes skoro ráno prišlo o život šesť ľudí a desať ďalších bolo zranených. Uviedli to na sociálnej sieti Telegram šéf správy Charkovskej oblasti Oleh Synehubov a starosta Charkova Ihor Terechov.

Ukrajinská polícia uviedla, že útok bol vykonaný bezpilotnými lietadlami. Zverejnila tiež fotografie požiarov, ktoré vypukli v uliciach mesta a okolo budov.

Verejnoprávna televízia Suspilne podľa agentúry Reuters uviedla, že bol poškodený výškový bytový dom v Ševčenkivskej štvrti a vyhorel obchod. Ďalšie správy uvádzali, že útok sa uskutočnil krátko po polnoci. Terechov dodal, že útok zasiahol obytné oblasti a poškodených bolo najmenej deväť výškových budov, tri ubytovne, rad administratívnych budov, obchod, čerpacie stanice, autoservis a automobily.

Synehubov už skôr informoval o útoku na obytnú budovu v Charkove a raketovom útoku na dedinu severne od mesta. Ani pri jednom z týchto incidentov však neboli hlásené žiadne obete.

Charkov, na severovýchode Ukrajiny je častým cieľom ruských útokov, ktoré v posledných týždňoch zosilneli. V stredu pri útoku dronu na mesto zahynuli štyria ľudia a boli vážne poškodené obytné domy.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie