Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pri ruskom útoku na ukrajinský Ňju-Jork dvaja ľudia zomreli, jeden je zranený

Dvaja ľudia dnes zomreli pri ruskom útoku na obec Ňju-jork (písané tiež latinkou New York) v ukrajinskej Doneckej oblasti, informoval gubernátor Vadym Filaškin na internetových stránkach regionálnej správy. Jeden človek utrpel zranenia. Ňju-Jork sa nachádza v bezprostrednej blízkosti frontovej línie. “Mestečko dnes večer zasiahli štyri nálety. Sú informácie o dvoch mŕtvych a jednom zranenom, “uviedol […]
Menej ako 1 min. min.

Dvaja ľudia dnes zomreli pri ruskom útoku na obec Ňju-jork (písané tiež latinkou New York) v ukrajinskej Doneckej oblasti, informoval gubernátor Vadym Filaškin na internetových stránkach regionálnej správy. Jeden človek utrpel zranenia. Ňju-Jork sa nachádza v bezprostrednej blízkosti frontovej línie.

“Mestečko dnes večer zasiahli štyri nálety. Sú informácie o dvoch mŕtvych a jednom zranenom, “uviedol Filaškin. Dodal, že poškodený bol tiež väčší počet domov a že presné následky útoku sa ďalej zisťujú.

“Celá Donecká oblasť je nebezpečná pre život a zvlášť sa to týka miest a mestečiek pri frontovej línii,” povedal tiež Filaškin. Vyzval ľudí, aby sa z miest ohrozených kvôli bojom evakuovali.

Ňju-Jork leží asi 40 kilometrov na juh od Bachmutu, o ktorý ukrajinské a ruské jednotky mesiaca zvádzali krvavé boje a ktorý vlani na jar Rusi ovládli. Mestečko bolo ako Ňju-Jork spomínané už na mape z 60. rokov 19. storočia, v 50. rokoch minulého storočia bolo premenované na Novhorodske a k svojmu pôvodnému názvu sa vrátilo len pred niekoľkými rokmi.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie