Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pri ruských útokoch bolo poškodených päť zo šiestich elektrární firmy, ktorá zásobuje značnú časť Ukrajiny

Pri ruských útokoch v posledných dvoch týždňoch bolo poškodených alebo zničených päť zo šiestich elektrární najväčšej ukrajinskej súkromnej energetickej spoločnosti DTEK. Opravy môžu trvať až 18 mesiacov. Uviedol to podľa agentúry Reuters v ukrajinskej štátnej televízii šéf firmy DTEK Dmytro Sacharuk. Čierne svedomie Francúzska. Kyjevu by poslalo aj vojakov, utečencov však hostí najmenej Firma DTEK […]
Menej ako 1 min. min.

Pri ruských útokoch v posledných dvoch týždňoch bolo poškodených alebo zničených päť zo šiestich elektrární najväčšej ukrajinskej súkromnej energetickej spoločnosti DTEK.

Opravy môžu trvať až 18 mesiacov. Uviedol to podľa agentúry Reuters v ukrajinskej štátnej televízii šéf firmy DTEK Dmytro Sacharuk.

Čierne svedomie Francúzska. Kyjevu by poslalo aj vojakov, utečencov však hostí najmenej

Firma DTEK pokrýva asi štvrtinu potrieb krajiny. Od začiatku ruskej invázie pred viac ako dvoma rokmi bola firma svedkom opakovaných zásahov svojich tepelných elektrární a ďalších zariadení ruskými raketami, dronmi a delostrelectvom.

Sacharuk v televízii uviedol, že pri útokoch 22. a 29. marca bola zasiahnutá produkcia tepelných a vodných elektrární v takmer všetkých regiónoch a boli zničené distribučné zariadenia.

“Aby som bol konkrétny, päť zo šiestich našich elektrární bolo vážne poškodených, niektoré bloky boli zničené, niektoré boli z polovice a viac poškodené,” povedal. “Týka sa to západných a centrálnych regiónov a poškodené boli tak zariadenia potrebné pre výrobu elektriny, ako aj pre prenos z elektrárne do siete,” dodal.

Bez americkej pomoci budeme musieť pomaly ustupovať, vyhlásil Zelenskyj​

Firma DTEK podľa neho utrpela len na zariadení straty 300 miliónov dolárov. “Zistili sme, že 80 percent dostupnej výrobnej kapacity teraz nefunguje. “

Sacharuk dodal, že firma DTEK minula v minulom roku 110 miliónov dolárov na obnovu desiatich blokov zasiahnutých ruskými útokmi. Dve tretiny z nich sú teraz opäť zničené. Opravy si vyžiadajú mesiace, v niektorých prípadoch až rok a pol.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie