Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pri zapnutí práčky urobte túto vec a ročne ušetríte vždy 200 eur ročne

Zapínanie práčky je bežná činnosť v domácnosti, ale vedeli ste, že správnym prístupom môžete pri každom praní ušetriť až 200 eur ročne? Okrem všeobecne známych rád, ako je pranie v studenej vode, existujú aj ďalšie účinné tipy, vďaka ktorým bude vaše pranie úspornejšie a šetrnejšie k peňaženke. Naplňte svoju práčku efektívne Jedným z kľúčov k […]
Menej ako 1 min. min.

Zapínanie práčky je bežná činnosť v domácnosti, ale vedeli ste, že správnym prístupom môžete pri každom praní ušetriť až 200 eur ročne? Okrem všeobecne známych rád, ako je pranie v studenej vode, existujú aj ďalšie účinné tipy, vďaka ktorým bude vaše pranie úspornejšie a šetrnejšie k peňaženke.

Naplňte svoju práčku efektívne

Jedným z kľúčov k úspore peňazí je efektívne plnenie práčky. Pranie plnej náplne oblečenia namiesto niekoľkých menších náplní môže výrazne znížiť celkový počet praní, čím sa ušetrí voda aj energia. Avšak pozor, preplnenie práčky môže mať opačný účinok a vaše oblečenie nebude dostatočne čisté.

Vyberte si správny program

Moderné práčky ponúkajú rôzne pracie programy, z ktorých niektoré sú navrhnuté tak, aby šetrili energiu. Používanie týchto ekologických alebo energeticky úsporných programov, ktoré často pracujú s nižšími teplotami vody a optimalizovanou dĺžkou cyklu, môže priniesť výrazné úspory.

Používajte ekologické pracie prostriedky

Výber správneho pracieho prostriedku tiež zohráva dôležitú úlohu. Ekologické pracie prostriedky sú nielen šetrnejšie k životnému prostrediu, ale často sú navrhnuté tak, aby boli účinné pri nižších teplotách, čo znamená ďalšie úspory energie na ohrev vody.

Údržba a starostlivosť o práčku

Pravidelná údržba práčky zvyšuje jej účinnosť a predlžuje jej životnosť. Jednoduché kroky, ako je čistenie filtra, odstraňovanie vodného kameňa a kontrola tesnení, môžu zabrániť zbytočným stratám energie a zvýšiť účinnosť prania.

Sušenie s rozvahou

Ak používate bubnovú sušičku, zvážte prechod na sušenie bielizne na vzduchu, kedykoľvek je to možné. Sušičky sú veľkými spotrebiteľmi energie, takže obmedzenie ich používania môže priniesť významné úspory. V zimných mesiacoch zvážte investíciu do energeticky účinnej sušičky alebo používanie sušiarní s dobrou ventiláciou.

Zavedením týchto tipov do rutiny prania môžete znížiť svoje ročné výdavky a pomôcť chrániť životné prostredie. Každá malá zmena v našich domácich návykoch sa môže časom premeniť na veľké úspory, tak prečo nezačať už dnes?

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie