Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prichádza zber tejto rastliny v prírode. Nepremeškajte to, oplatí sa ísť je to výborné dochucovadlo a zdroj vitamínov

Medvedí cesnak sa nazýva aj cigánsky cesnak a cibuľa čarodejnice. Rastlina je široko používaná v ľudovom liečiteľstve. Je hitom aj v našich kuchyniach. Čo by sme o nej mali vedieť? Zdraviu prospešné vlastnosti medvedieho cesnaku Medvedí cesnak je jedinečná rastlina, ktorú sa oplatí mať vo svojej záhrade. Dôvod? Má množstvo jedinečných výhod, ktoré zapôsobia aj […]
Menej ako 1 min. min.

Medvedí cesnak sa nazýva aj cigánsky cesnak a cibuľa čarodejnice. Rastlina je široko používaná v ľudovom liečiteľstve. Je hitom aj v našich kuchyniach. Čo by sme o nej mali vedieť?

Zdraviu prospešné vlastnosti medvedieho cesnaku

Medvedí cesnak je jedinečná rastlina, ktorú sa oplatí mať vo svojej záhrade. Dôvod? Má množstvo jedinečných výhod, ktoré zapôsobia aj na skeptika. Rovnako ako „normálny“ cesnak má antivírusové a protiplesňové vlastnosti .

Rastlina tiež podporuje odstraňovanie ťažkých kovov z tela . Okrem toho pomáha bojovať proti nepríjemným ochoreniam močového a tráviaceho systému.

Zaujímavosťou je, že medvedí cesnak má viac vitamínu C ako citrón . Májová pochúťka dokonale posilní organizmus, ktorý je oslabený po silnej a plnej infekcii na jeseň a v zime. Ako ho využiť v kuchyni?

Ako využiť medvedí cesnak v kuchyni?

Čerstvé listy medvedieho cesnaku sú skvelou pochúťkou, ktorá sama o sebe poteší znalcov dobrej chuti. Výborne chutia pokvapkané olivovým olejom alebo položené na chlebíku .

Rastlina môže byť tiež zložkou šalátov a aromatických konzerv . Vyrobíme z neho okrem iného ochutený olivový olej a úžasné pesto, ktoré úspešne konkuruje tomu z bazalky.

V obchodoch s potravinami ľahko nájdeme aj sušený medvedí cesnak . Bude to perfektný doplnok k mäsu, vrátane ikonických mletých rezňov. Viac sme o tom písali v tomto článku .

Medvedí cesnak je chránený , preto sa oplatí pestovať ho vo vlastnej záhradke. Rastlina je mrazuvzdorná, má rada tienisté miesta a priepustnú pôdu. V záhradkárskych predajniach je čoraz dostupnejšia, takže vám nič nebráni mať ju po ruke aj počas sezóny.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie