Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prichádzajú a hľadajú jedlo. Ako sa zbaviť mravcov z vášho domova?

26.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Cherkas). Často sa stáva, že sa náš domov stane terčom nezvaných hostí hľadajúcich jedlo. Hovoríme o mravcoch, ktoré vedia poriadne potrápiť. Tento hmyz sa rád potuluje v kuchyni alebo špajzi. Odkiaľ sa u vás doma mravce berú a ako sa ich zbavíte? Pozrite sa na najlepšie domáce opravné prostriedky. […]
Menej ako 1 min. min.

26.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Cherkas).

Často sa stáva, že sa náš domov stane terčom nezvaných hostí hľadajúcich jedlo. Hovoríme o mravcoch, ktoré vedia poriadne potrápiť. Tento hmyz sa rád potuluje v kuchyni alebo špajzi. Odkiaľ sa u vás doma mravce berú a ako sa ich zbavíte? Pozrite sa na najlepšie domáce opravné prostriedky.

Ako sa zbaviť mravcov z vášho domova?
Foto: shutterstock.com/Cherkas

Odkiaľ pochádzajú mravce v dome?

Mravce sa zvyčajne dostávajú do domov cez netesné okná a dvere, kanalizáciu alebo praskliny v stenách. Tieto stvorenia navštevujú ľudské biotopy hlavne pri hľadaní potravy. Niektorí z nich, napríklad faraónske mravce, si dokážu postaviť hniezda. Ignorovanie problému môže viesť k ešte intenzívnejšiemu šíreniu hmyzu.

Aby ste predišli invázii mravcov, je dobré udržiavať váš domov čistý. Patrí sem najmä pravidelné zbavovanie sa zvyškov jedla, odstraňovanie omrviniek zo zeme a pracovnej dosky a tesné uzatváranie nádob na potraviny.

Ako sa zbaviť mravcov z vášho domova?

Ako vyriešiť problém mravcov potulujúcich sa po dome? Najprv musíte skontrolovať, kam sa dostanú. Tento hmyz sa pohybuje po určených cestách. Možno mravce vstupujú cez netesné okno alebo trhlinu? Sledovaním mravčích trás si zabezpečíte jednotlivé miesta a zabránite hmyzu vniknúť do vášho domova.

Ako sa zbaviť mravcov z vášho domova? Môžete sa pokúsiť rozložiť produkty, ktoré vydávajú vôňu, ktorá nie je pre tento hmyz obzvlášť príjemná. Patrí medzi ne čerstvá mäta, levanduľa a majorán. Niektorí ľudia používajú škoricu aj tak, že ju posypú okolo miest najčastejšie navštevovaných mravcami.

Najlepšie domáce opravné prostriedky na mravce

Čo ešte pomôže s mravcami v dome, pokiaľ ide o domáce opravné prostriedky? Ako bojovať proti nepozvaným hosťom šikovnými metódami? Ukazuje sa, že účinným riešením je ocot. Mravce nemajú radi vôňu tohto produktu, takže sa budú držať ďalej od miest, ktoré boli čo i len jemne postriekané octom.

Mravce je možné odstrániť domácim roztokom bóraxu a cukru. Recept je nasledovný: zmiešajte šesť polievkových lyžíc cukru s jednou polievkovou lyžicou bóraxu. Môžete doliať pol polievkovou lyžicou vody.

Výsledná látka by mala byť umiestnená na trasách mravcov a okolo ich hniezd. Prípravok pôsobí na hmyz ako jed a umožňuje vám ho rýchlo odstrániť. Tento liek sa však oplatí použiť ako poslednú možnosť, keď iné metódy likvidácie mravcov nefungujú.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nasypte tieto cukríky do misky a položte ich na pult. Ovocné mušky zmiznú raz-dva

Vyrobte si domáci osviežovač vzduchu. Krásne vonia a zároveň odpudzuje komáre

The post Prichádzajú a hľadajú jedlo. Ako sa zbaviť mravcov z vášho domova? appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie