Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prichádzajú silné horúčavy. Tieto jednoduché spôsoby vás udržia hydratovaných po celý deň

26.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/F01 PHOTO). Leto je tu, čo znamená dlhé výlety a prechádzky vonku. A keďže horúčavy sa už v niektorých častiach krajiny a sveta vyskytujú, jeden z obľúbených portálov požiadal o radu dietológa. Teraz vieme, ako zostať dobre hydratovaný. Najlepšie hydratačné nápoje okrem vody. Foto: shutterstock/F01 PHOTO „Good Morning America“ […]
Menej ako 1 min. min.

26.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/F01 PHOTO).

Leto je tu, čo znamená dlhé výlety a prechádzky vonku. A keďže horúčavy sa už v niektorých častiach krajiny a sveta vyskytujú, jeden z obľúbených portálov požiadal o radu dietológa. Teraz vieme, ako zostať dobre hydratovaný.

Najlepšie hydratačné nápoje okrem vody.
Foto: shutterstock/F01 PHOTO

Good Morning America“ požiadalo Dr. Liz Weinandyovú, hlavnú dietológku Wexner Medical Center na Štátnej univerzite v Ohiu, aby vysvetlila, na čo si dávať pozor, ak ste dehydrovaní, a spýtali sa na to, čo je najlepšie piť a jesť, aby ste udržali vaše telo vyživené a hydratované aj v tých najextrémnejších horúčavách.

Najlepšie hydratačné nápoje okrem vody. Čo piť okrem bežnej H2O

Zatiaľ čo niektoré doplnky, ako sú hydratačné vrecúška pridané do vody, môžu byť pre niektorých užitočné, Weinandy hovorí, že voda stále vládne, pokiaľ ide o udržanie hydratácie. Voda je zvyčajne najlepšia a vhodná pre väčšinu ľudí, pokiaľ sa nadmerne nepotia, potom je dôležitejšie dopĺňanie elektrolytov, ako je draslík a sodík. V tomto prípade môžete siahnuť po nápojoch bez cukru s týmito ingredienciami.

Aké potraviny by ste mali jesť, aby ste svoje telo dodatočne hydratovali počas horúceho počasia?

Pokiaľ ide o jedlo, väčšina ovocia a zeleniny má v porovnaní s inými potravinami vyšší obsah vody. Melóny, jahody, ananás, uhorky, paradajky a šalát majú obzvlášť vysoký obsah vody a môžu pomôcť predchádzať dehydratácii. Ovocie jedzte najmä ráno pred odchodom z domu.

Komu hrozí dehydratácia? Tieto skupiny by sa mali vyhýbať vysokým teplotám

Weinandy povedala, že ďalším faktorom, ktorý treba mať na pamäti, je, že niektoré skupiny sú viac ohrozené dehydratáciou. Dojčatá, starší ľudia a ľudia s chorobami, ktoré oslabujú telo, môžu byť náchylnejšie na dehydratáciu. Takýmto ľuďom sa odporúča, aby nevychádzali z domu počas veľkých horúčav, alebo aby vychádzali von skoro ráno alebo po západe slnka.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tento studený sirup odporúčajú mamičky a staré mamy. Musí byť pripravený v júni

Pomáha pri zápche, podporuje chudnutie. Zachovajte však opatrnosť

The post Prichádzajú silné horúčavy. Tieto jednoduché spôsoby vás udržia hydratovaných po celý deň appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie