Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pridajte 4 polievkové lyžice k mletému mäsu a budú vylizovať taniere. Takéto šťavnaté rezne ešte nemali

24.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Arkadiusz Fajer). Máte radi bravčové rezne, ale vždy sa vám podarí ich upiecť buď surové, alebo spálené? Na vine môže byť nesprávny výber ingrediencií. Vezmite si tento recept od babičky Hanky. Je triviálne jednoduchý a nespôsobí vám žiadne problémy. Ako pripraviť dobré rezne z mletého mäsa? Tajná prísada z […]
Menej ako 1 min. min.

24.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Arkadiusz Fajer).

Máte radi bravčové rezne, ale vždy sa vám podarí ich upiecť buď surové, alebo spálené? Na vine môže byť nesprávny výber ingrediencií. Vezmite si tento recept od babičky Hanky. Je triviálne jednoduchý a nespôsobí vám žiadne problémy. Ako pripraviť dobré rezne z mletého mäsa? Tajná prísada z nich urobí pochúťku.

Ako pripraviť dobré rezne z mletého mäsa?
Foto: shutterstock/Arkadiusz Fajer

Šťavnaté bravčové rezne sú pre začínajúce gazdinky často nedosiahnuteľné. Stačí správny recept, s ktorým pokrm vždy vyjde tak, ako má, a poteší všetkých členov domácnosti. Na tento účel sa oplatí dôverovať receptom starých mám, ktoré často obsahujú tajné ingrediencie.

Ako pripraviť dobré rezne z mletého mäsa? Recept babičky Hanky prekonáva všetky ostatné

Ak snívate o šťavnatých a bacuľatých rezňoch z mletého mäsa so zemiakmi, tento recept je pre vás ten pravý. Umožní vám pripraviť mäso presne tak, ako chutí najlepšie – vlhké v strede a prepečené na povrchu. Zoznam potrebných ingrediencií nie je dlhý a pridanie krupice spôsobí, že si toto jedlo každý zamiluje a vylíže si tanier. Na prípravu mletého mäsa budete potrebovať:

pol kilogramu mletého mäsa (najlepšie bravčového pliecka alebo šunky),

jednu veľkú cibuľu,

4 lyžice krupice,

1 vajce,

korenie na mleté mäso, soľ, korenie,

olej na vyprážanie

strúhanku zmiešanú s trochou múky na obalenie rezňov.

Pridanie krupice dodá jedlu ešte lepšiu chuť.
Foto: shutterstock.com/New Africa

Cibuľu nakrájajte na kocky, orestujte na troche oleja a nechajte vychladnúť. Mäso vložte do veľkej misy, rozšľahajte vajce, pridajte krupicu, korenie a vychladnutú cibuľu a rukami zmes dobre vymiešajte. Vytvarujte rezne a obaľte ich v zmesi strúhanky a múky. Smažte na rozpálenom oleji a keď získajú zlatohnedú farbu, obráťte ich. Podávajte s obľúbenými prílohami.

Ako vyprážať rezne v oleji, aby sa nerozprskli? Ak vás nebaví čistiť sporák, tu je na to super patent

Pri vyprážaní mletého mäsa môžete narobiť poriadny neporiadok. Chápe to každý, kto už aspoň raz musel utierať tuk, ktorý sa rozprskol po celej kuchyni. Ukázalo sa však, že tento pokrm môžete pripraviť „čisto“ pomocou papiera na pečenie na vyprážanie. Nemožné? Nič nemôže byť ďalej od pravdy. Jediné, čo musíte pred vyprážaním urobiť, je opatrne vystlať panvicu papierom tak, aby sa v nej vytvorila miska. Postup potom prebieha ako zvyčajne: nalejete olej a vložíte rezne. Týmto spôsobom si nielen ušetríte čistenie, ale navyše znížite možnosť, že sa rezne prilepia na dno panvice.

Skvelý tip na vyprážanie je použite papiera na pečenie.
Foto: súkromný archív

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Namiesto bravčových kotliet si na večeru pripravte tieto kotlety. Rodina vám poďakuje a nikdy sa ich nenabaží

Odteraz budete podávať len takéto bravčové mäso! Tieto bravčové rezne s majonézou som prvýkrát jedla u svojej svokry.

The post Pridajte 4 polievkové lyžice k mletému mäsu a budú vylizovať taniere. Takéto šťavnaté rezne ešte nemali appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie