Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pridajte do kávy namiesto mlieka. Bude pôsobiť ako metla na lenivé črevá. Váha začne klesať

31.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels/Jason Villanueva shutterstock/Prostock-studio). Mnoho ľudí si nevie predstaviť deň bez rannej kávy. Niektorí pijú tento „čierny elixír sily“ vybielený smotanou alebo mliekom, iní sa rozhodnú pre rastlinný nápoj (napr. mandľový alebo kokosový), zatiaľ čo iní uprednostňujú typickú „malú čiernu“. Každú z týchto verzií však môžeme obohatiť o určité korenie, […]
Menej ako 1 min. min.

31.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels/Jason Villanueva shutterstock/Prostock-studio).

Mnoho ľudí si nevie predstaviť deň bez rannej kávy. Niektorí pijú tento „čierny elixír sily“ vybielený smotanou alebo mliekom, iní sa rozhodnú pre rastlinný nápoj (napr. mandľový alebo kokosový), zatiaľ čo iní uprednostňujú typickú „malú čiernu“. Každú z týchto verzií však môžeme obohatiť o určité korenie, ktoré našej rannej káve nielen dodá chuť, ale aj zrýchli metabolizmus a pomôže pri chudnutí.

Tento nápoj môžete zaradiť do svojho jedálnička, ak chcete mať pod kontrolou svoju váhu
Foto: pexels/Jason Villanueva shutterstock/Prostock-studio

Najlepšia časť? S najväčšou pravdepodobnosťou ho máte vo svojej kuchynskej skrinke. Všetko je to o muškátovom oriešku. Toto obľúbené korenie s pikantnou vôňou a chuťou má mimoriadne výraznú arómu. V kuchyni si získava široké uplatnenie, najmä ako prísada do večerných jedál a dezertov. Niektorí ľudia si ním posýpajú aj zimný čaj. Muškátový oriešok je tiež skvelým doplnkom do kávy. Stačí doslova štipka tohto korenia, aby ste pocítili jeho blahodarné účinky.

Muškátový oriešok je bohatý na vlákninu, bielkoviny, mastné kyseliny, pektín a sacharidy. Je tiež neoceniteľným zdrojom vitamínov A, C a B. Okrem toho muškátový oriešok poskytuje minerálne látky, ako sú horčík, železo, draslík, sodík, vápnik, zinok a fosfor. Okrem množstva liečivých vlastností, prevencie trombózy atď. dokáže tiež potlačiť chuť do jedla a zrýchliť náš metabolizmus. A to je veľmi dobrá správa pre tých, ktorí držia diétu alebo jednoducho chcú kontrolovať svoju hmotnosť. Pomáha totiž tráveniu a znižuje hladinu cholesterolu.

Muškátový oriešok nie je len dobrým doplnkom k jedlám (napr. guláš) a dezertom, ale aj ku káve
Foto: shutterstock/Beloborod

Ranná káva už nikdy nebude lepšia. Pridajte toto korenie a chudnutie sa rozbehne svižne

Vláknina, ktorú obsahuje, je zodpovedná za dlhší pocit sýtosti a zníženie chuti do jedla, takže medzi jedlami nebudete maškrtiť nezdravé pochutiny. Okrem toho má muškátový oriešok upokojujúce a stres znižujúce vlastnosti, takže sa viac vyspíme. A ako všetci vieme, nadmerný stres a nedostatočný počet hodín spánku podporujú priberanie na váhe. Muškátový oriešok má tiež antibakteriálne a protizápalové vlastnosti. Za tie je zodpovedný eugenol, zložka, ktorá tiež pomáha znižovať vysokú hladinu cholesterolu a znižuje riziko žalúdočných vredov.

To všetko spolu robí zo štipky muškátového orieška dokonalý doplnok do rannej kávy. Najlepší je mletý muškátový oriešok, ktorý dostanete za pár centov takmer v každom supermarkete. Vďaka nemu bude naša káva aromatická a jej chuť oveľa intenzívnejšia. Muškátový oriešok má sladkú a korenistú chuť a nádych orecha.

Upozornenie!!! Muškátový oriešok by sa mal konzumovať s mierou. Obsahuje totiž halucinogénne a psychoaktívne látky. Bezpečná dávka pre človeka (samozrejme, závisí od hmotnosti) je približne 0,5 g. Nemali by ho konzumovať ľudia, ktorí majú alergickú reakciu na toto korenie, tehotné ženy, deti a ľudia bojujúci s nervovými poruchami. Pre všetkých však platí, že ak sa ho skonzumuje príliš veľa, môže byť toxický, škodlivý a halucinogénny.

Na záver je dôležité spomenúť, že samotné pitie kávy s muškátovým orieškom (alebo konzumácia akéhokoľvek iného jednotlivého výrobku) nám „nezabezpečí“, že schudneme. Aby bol proces chudnutia úspešný, účinný a predovšetkým bezpečný, je potrebné dbať na niekoľko základných faktorov. Strava, ktorú dodržiavame, by mala byť zostavená po konzultácii s odborníkom, vhodne vyvážená a prispôsobená našim individuálnym potrebám. Mala by vychádzať z našich fyziologických možností a potrieb, fyzickej aktivity, ktorú vykonávame, kalorických požiadaviek a nášho celkového zdravotného stavu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Toto je tá najhoršia káva, akú si môžete vybrať. Je tučná a nezdravá

Kto by nemal piť kávu s mliekom? Pre jednu skupinu je to zakázané

The post Pridajte do kávy namiesto mlieka. Bude pôsobiť ako metla na lenivé črevá. Váha začne klesať appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie