Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pridajte do sódy a kvapnite do toalety. Bude to pôsobiť ako bielidlo. Absorbuje vodný kameň a špinu

1.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nick Alias). Vodný kameň v kúpeľni je bežný problém. Najčastejšie sa objavuje v toalete a je ťažké ho odstrániť, ak sa toaleta pravidelne nečistí. Nie je to však nemožné. Vďaka domácej zmesi bude toaleta opäť snehobiela. Ako odstrániť hrubý vodný kameň v toalete? Foto: shutterstock/Nick Alias Škaredé žlté usadeniny […]
Menej ako 1 min. min.

1.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nick Alias).

Vodný kameň v kúpeľni je bežný problém. Najčastejšie sa objavuje v toalete a je ťažké ho odstrániť, ak sa toaleta pravidelne nečistí. Nie je to však nemožné. Vďaka domácej zmesi bude toaleta opäť snehobiela.

Ako odstrániť hrubý vodný kameň v toalete?
Foto: shutterstock/Nick Alias

Škaredé žlté usadeniny v toalete sú spôsobené tvrdou vodou. Obsahuje príliš veľa solí horčíka, vápnika, mangánu a železa. Tie sa zrážajú z vody a usadzujú sa na záchodovej mise. Ak toaletu pravidelne nečistíte, škvrny sa nielen zväčšujú, ale aj čoraz ťažšie odstraňujú. Na pomoc prichádza zmes troch zložiek, ktorá pôsobí ako bielidlo.

Ako odstrániť hrubý vodný kameň v toalete? Siahnite po kuchynských výrobkoch

Ak chcete zabrániť vzniku vodného kameňa, musíte pamätať na pravidelné čistenie. Toaletu by ste mali čistiť aspoň dvakrát týždenne, rovnako ako sprchu a umývadlo. V situácii, keď ju každý deň používa niekoľko ľudí, sa oplatí každý večer venovať chvíľu drhnutiu toalety. Tým sa zabezpečí, že sa v kúpeľni nebude objavovať vodný kameň.

Toaletu by ste mali čistiť aspoň dvakrát týždenne, rovnako ako sprchu a umývadlo.
Foto: shutterstock/Alexeysun

Dobrým spôsobom, ako sa zbaviť usadenín, je skombinovať 75 g kyseliny citrónovej s 225 g sódy. Všetko dôkladne premiešajte, aby nevznikli žiadne hrudky. Do zmesi pridajte 15 kvapiek esenciálneho oleja podľa vlastného výberu, napríklad levanduľového, mätového alebo citrónového. Vďaka nemu bude toaleta príjemne voňať.

Ako odstrániť vodný kameň zo dna záchodovej misy? Vložte dva kusy do toalety

Do zmesi, ktorú ste si pripravili z uvedených prípravkov vyššie, nalejte trochu vody. Zmes by mala byť stále prášková, len mierne vlhká. Celé to naberte do zásobníkov na kocky ľadu. Nechajte pôsobiť v mrazničke 6 hodín. Po tomto čase budú kocky pripravené na použitie. Vložte dva kusy do toalety a počkajte, kým sa vytvorí pena. Potom vezmite kefu a vydrhnite záchodovú misu. Bude čistá, lesklá a biela. Ak sú zvyšky hlavne na dne toalety, zmiešajte 2 polievkové lyžice jedlej sódy s 2 polievkovými lyžicami bieleho octu a pomocou špongie alebo zubnej kefky naneste na nečistoty. Nezabudnite to urobiť v rukaviciach. Zmes nechajte pôsobiť 15 minút a opláchnite.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako odstrániť vodný kameň zo skla sprchy? Bude sa lesknúť ako nové a môžete zabudnúť na drhnutie

Rozrežte ich na polovicu, pokvapkajte olejom a položte na viditeľné miesto. Šikovný trik na krásnu vôňu v celom dome

The post Pridajte do sódy a kvapnite do toalety. Bude to pôsobiť ako bielidlo. Absorbuje vodný kameň a špinu appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie