Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pridajte ho do pôdy a tá bude úrodná ako nikdy predtým. Záhrada prinesie úrodu

19.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Zdroj: Wikimedia Commons). Neustále hľadáte spôsoby, ako zvýšiť úrodnosť pôdy? Ak áno, určite vás poteší, že veci, ktoré používate pri varení, sú užitočnými hnojivami. Niektoré rastliny možno potrebujú umelé hnojivá, ale väčšina z nich môže celkom dobre rásť s rôznymi kuchynskými produktmi. Neustále hľadáte spôsoby, ako zvýšiť úrodnosť pôdy? Ak […]
Menej ako 1 min. min.

19.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Zdroj: Wikimedia Commons).

Neustále hľadáte spôsoby, ako zvýšiť úrodnosť pôdy? Ak áno, určite vás poteší, že veci, ktoré používate pri varení, sú užitočnými hnojivami. Niektoré rastliny možno potrebujú umelé hnojivá, ale väčšina z nich môže celkom dobre rásť s rôznymi kuchynskými produktmi.

Neustále hľadáte spôsoby, ako zvýšiť úrodnosť pôdy? Ak áno, určite vás poteší, že veci, ktoré používate pri varení, sú užitočnými hnojivami.
Zdroj: Wikimedia Commons

Čerstvá zelenina je vynikajúcim zdrojom vitamínov a minerálov potrebných pre dobré zdravie. Záhradná pôda dobre zásobená organickou hmotou a potrebnými minerálnymi látkami v priaznivých podmienkach poskytne dobrú úrodu zeleniny vysokej kvality a výživovej hodnoty.

Banánové šupky sú super hnojivo pre vaše rastliny

Banány, ktoré konzumujete na doplnenie energie a draslíka, sú tiež priateľom vašich rastlín. Vďaka obsahu draslíka sú prírodným hnojivom pre ruže a iné krásne kvety. Stačí ich pridať do pôdy pred výsadbou kvetov. Prirodzene sa rozložia a okolitá pôda absorbuje draslík.

Banány, ktoré konzumujete na doplnenie energie a draslíka, sú tiež priateľom vašich rastlín. Vďaka obsahu draslíka sú prírodným hnojivom pre ruže
Foto: shutterstock.com/Yevhen Prozhyrko

Popol z krbu alebo ohniska má veľký vplyv na pôdu

Ak máte krb na drevo alebo často grilujete či zakladáte ohne, je čas začať do pôdy pridávať vychladnutý popol. Popol pomáha rastlinám tým, že im dodáva vápnik a draslík a zlepšuje zásaditosť pôdy.

Ceruzkové hobliny sú skvelým prostriedkom proti škodcom

Možno viete, ako používať hobliny z ceruziek na remeselné projekty. Ale vedeli ste, že pomáhajú zbaviť sa aj chrobákov na rastlinách? Rastlinám nestačí pridať len hnojivo, musíte pridať aj nejaké odpudzovače škodcov, napríklad hobliny z ceruziek. Stačí nasypať trochu hoblín do kvetináča a už sa nemusíte obávať chrobákov.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pôda pre paradajky. Do akej pôdy zasiať a zasadiť paradajky?

Ako okysliť pôdu? Jednoduché a prirodzené spôsoby zlepšenia pH pôdy

The post Pridajte ho do pôdy a tá bude úrodná ako nikdy predtým. Záhrada prinesie úrodu appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie