Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pridajte štipku do rannej kávy. Rozprúdite si črevá a urýchlite chudnutie

21.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Mnoho ľudí si nevie predstaviť deň bez rannej kávy. Dodá nám energiu a zároveň chutí. Čo keby vám káva mohla pomôcť schudnúť? Ukazuje sa, že doslova štipka obľúbeného korenia spôsobuje, že nápoj zvyšuje metabolizmus. Foto: súkromný archív Káva na chudnutie? Samozrejme! A nejde o to nahradiť tým […]
Menej ako 1 min. min.

21.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív).

Mnoho ľudí si nevie predstaviť deň bez rannej kávy. Dodá nám energiu a zároveň chutí. Čo keby vám káva mohla pomôcť schudnúť? Ukazuje sa, že doslova štipka obľúbeného korenia spôsobuje, že nápoj zvyšuje metabolizmus.

Foto: súkromný archív

Káva na chudnutie? Samozrejme! A nejde o to nahradiť tým raňajky a hladovať do poludnia. Tento nápoj má sám o sebe stimulačný a metabolizmus podporujúci účinok. Oplatí sa však do nej pridať korenie, ktoré tento efekt umocní a podporí aj tráviaci systém.

Do kávy môžeme pridať celé množstvo ingrediencií. Niektoré ovplyvňujú jej chuť, iné zvyšujú jeho zdraviu prospešné vlastnosti. Presne to je prípad kardamónu. Podľa doktora Keitha Singletaryho v štúdii z roku 2022 je toto stáročné korenie cenené pre podporu tráviaceho systému a zmiernenie pálenia záhy a nevoľnosti. Navyše, rovnako ako samotná káva, pôsobí močopudne, takže podporuje prirodzené čistiace procesy organizmu a urýchľuje metabolizmus.

Káva s kardamónom na chudnutie – recept

Príprava takejto kávy je veľmi jednoduchá. Všetko závisí od toho, ako ho varíme. Kávu môžeme pred varením zmiešať s kardamónom. Ďalšou možnosťou je pripraviť kávu ako obvykle a potom do nej pridať štipku kardamónu. Použiť môžeme ako celé fazule (vtedy je lepšie ich pridať pred lúhovaním), tak aj mletú verziu.

Ako chutí kardamón?

Je to dosť exotické korenie, pochádza z Indie. Hoci je ľahko dostupné, nie každého láka ho vyskúšať. Ako chutí kardamón? Má pomerne jemnú, ale charakteristickú chuť. Cítite v ňom kvetinové a citrusové tóny. Je sladký a niektorí hovoria, že mierne pikantný, podobne ako čierne korenie. Ideálne ku káve a čaju, ako aj k rôznym jedlám.

Pozor! Káva na chudnutie bude fungovať, pokiaľ neprepadneme obžerstvu. Mnoho ľudí si do nej pridáva tučnú smotanu, šľahačku, sladké sirupy a dokonca aj zmrzlinu. Tieto ingrediencie vám pri chudnutí určite nepomôžu. Dietológovia dokonca neodporúčajú pridávať bežné mlieko, ktoré zvyšuje obsah kalórií. Ak si však kávu bez mlieka neviete predstaviť, zvoľte si nízkotučné mlieko a pridávajte ho v malých množstvách.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nastrúhajte a naneste. Takto uľavíte od svrbenia po uštipnutí pakomárom. Bude pôsobiť ako obklad

Má zmysel vetrať perinu? Mnoho ľudí to nevie. Už naše babičky ju dávali von

The post Pridajte štipku do rannej kávy. Rozprúdite si črevá a urýchlite chudnutie appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie