Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Pridajte trochu levandule a nalejte pohár octu. Po tvrdohlavom probléme nezostane ani stopa

2.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/K.Kargona). Snažíme sa používať prírodné riešenia všade, kde sa dá, najmä pri čistení. Čistiace prostriedky z obchodu obsahujú veľa chemikálií, preto je rozumné používať domáce prostriedky. Ako si vyrobíte čistiaci prostriedok na povrchy? Nie je to ťažké. Ako si vyrobíte čistiaci prostriedok na povrchy? Nie je to ťažké.Foto: shutterstock/K.Kargona […]
Menej ako 1 min. min.

2.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/K.Kargona).

Snažíme sa používať prírodné riešenia všade, kde sa dá, najmä pri čistení. Čistiace prostriedky z obchodu obsahujú veľa chemikálií, preto je rozumné používať domáce prostriedky. Ako si vyrobíte čistiaci prostriedok na povrchy? Nie je to ťažké.

Ako si vyrobíte čistiaci prostriedok na povrchy? Nie je to ťažké.
Foto: shutterstock/K.Kargona

Vzdanie sa chemických čistiacich prostriedkov nie je ťažké. Na prípravu domáceho čistiaceho prostriedku stačí mať základné znalosti o prírodných čistiacich prostriedkoch. Takéto zmesi sú rovnako účinné ako kupované. Pozrite sa, ako si môžete jednoducho pripraviť vlastné čistiace prostriedky.

Ako vyrobiť čistič povrchu? Niekoľko ingrediencií a je pripravený

Dobrý čistič povrchov nielenže vyčistí nábytok alebo pracovné dosky od prachu, ktorý sa na nich drží. Vďaka svojim vlastnostiam dokáže pôsobiť proti časticiam, ktoré sa na nich usadzujú, čím zakaždým výrazne uľahčuje čistenie. Ako si krok za krokom vyrobiť domáci odstraňovač prachu? Potrebujete len 3 prísady. Do prázdnej fľaše od rozprašovača vložte 2-3 vetvičky levandule, zalejte 200 ml octu a 200 ml prevarenej vody. Všetko dôkladne premiešajte a počkajte 24 hodín, kým sa kvety tekutinou natiahnu. Vďaka tomu bude vôňa octu menej výrazná. Hojne nastriekajte na povrch a zotrite handričkou z mikrovlákna.

Ako vyrobiť ekologický čistiaci prostriedok na podlahy? Ocot je lepší ako tekutiny kúpené v obchode

Dobrý čistiaci prostriedok na podlahy musí nielen dôkladne vyčistiť všetky nečistoty, ale musí podlahu zanechať aj bez šmúh. Takýto prostriedok si vyrobíte z vody, octu a prostriedku na umývanie riadu. Je ideálny na použitie s mopom alebo obyčajnou handrou na podlahu. Môžete ho použiť na čistenie laminátových podláh, dlaždíc alebo parkiet.

Dobrý čistiaci prostriedok na podlahy musí nielen dôkladne vyčistiť všetky nečistoty, ale musí podlahu zanechať aj bez šmúh.
Foto: shutterstock/one of you

Do vedra nalejte 3 litre teplej vody.

Pridajte pol šálky liehového octu – ocot funguje dokonale.

Nakoniec pridajte tri polievkové lyžice ekologického čistiaceho prostriedku na riad a jemne premiešajte.

Do tekutiny namočte mop alebo handru, vyžmýkajte prebytočnú tekutinu a dôkladne vydrhnite podlahu.

Nakoniec môžete podlahu utrieť bavlnenou handričkou, ale je dobré nechať ju uschnúť samú.

Tip: Ak chcete vyrobiť voňavý prostriedok, vložte do nádoby niečo, čo silno vonia, napríklad citrusové šupky, lístky mäty alebo klinčeky so škoricou. Potom nádobu naplňte octom a nechajte ju niekoľko dní stáť. To vám umožní vyrobiť tekutiny, ktoré nemajú dráždivý zápach.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Čistiace prostriedky, ktoré si vyrobíte doma. Stoja menej ako jedno euro

Na prostriedky zakúpené v obchode sa zabudnite. Zmiešajte 3 zložky a naneste zmes na dlaždice v kúpelni. Bez problémov odstránia nečistoty

The post Pridajte trochu levandule a nalejte pohár octu. Po tvrdohlavom probléme nezostane ani stopa appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie