Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Príde prepad altcoinov kôli Južnej Kórei?

V posledných dňoch sa kryptomenový trh v Južnej Kórei ocitol v strede pozornosti, keďže nový zákon o ochrane používateľov virtuálnych aktív vyvolal paniku medzi investormi a spustil prepad cien altcoinov. Zákon, ktorý má za cieľ posilniť ochranu investorov a transparentnosť na trhu s kryptomenami, požaduje, aby burzy štvrťročne preskúmavali 600 tokenov, čo vyvoláva obavy z […]
Menej ako 1 min. min.

V posledných dňoch sa kryptomenový trh v Južnej Kórei ocitol v strede pozornosti, keďže nový zákon o ochrane používateľov virtuálnych aktív vyvolal paniku medzi investormi a spustil prepad cien altcoinov.

Zákon, ktorý má za cieľ posilniť ochranu investorov a transparentnosť na trhu s kryptomenami, požaduje, aby burzy štvrťročne preskúmavali 600 tokenov, čo vyvoláva obavy z možného hromadného vyradenia týchto tokenov zo zoznamu. V reakcii na tieto obavy sa ceny niektorých altcoinov na burze Upbit prepadli o 10 až 20 percent.

Vláda však zdôraznila, že nie je priamo zapojená do procesu preskúmania, ktorý budú vykonávať samotné burzy. Tento krok je súčasťou širšieho úsilia o zavedenie jednotných štandardov pre zaradenie tokenov do zoznamu na všetkých burzách v krajine.

Formálne požiadavky na preskúmanie zahŕňajú overenie spoľahlivosti vydávajúceho subjektu, opatrenia na ochranu používateľov, technologickú bezpečnosť a dodržiavanie zákonov. Kvalitatívne požiadavky sa zameriavajú na faktory ako celkový objem vydania, plány distribúcie a zmeny v obchodnom pláne.

Napriek panike na trhu sa zdá, že finančné úrady sa snažia upokojiť situáciu tým, že vysvetľujú, že nový zákon nebude mať za následok náhle a rozsiahle vyradenia tokenov zo zoznamu. Nové štandardy pre zaradenie do zoznamu sú v skutočnosti len formalizáciou existujúcich pravidiel, ktoré už boli na mieste, a súčasťou snahy o udržanie integrity trhu.

Vzhľadom na významný vplyv, ktorý môže mať táto kontrola na trh s altcoinmi, je dôležité, aby investori sledovali vývoj situácie a prispôsobili svoje investičné stratégie podľa najnovších informácií a trendov. Zároveň je nevyhnutné, aby burzy a regulačné orgány pracovali transparentne a v súlade s najlepšími praxami, aby zabezpečili dôveru a stabilitu v rámci kryptomenového ekosystému.

Zdroj: cryptopolitan

Príspevok Príde prepad altcoinov kôli Južnej Kórei? je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie