Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prieskum Focusu: Hlas sa výrazne prepadol, Smer a PS rastú. Do parlamentu by sa dostala aj Republika

V parlamentných voľbách by zvíťazil Smer so ziskom 24,2 percenta hlasov, druhé by skončilo Progresívne Slovensko, ktoré by získalo sympatie 21,6 percenta voličov. Ukázal to prieskum agentúry Focus pre TV Markíza. Obe najsilnejšie strany by si v porovnaní s aprílovým prieskumom polepšili, Smer si pripísal až 3,1 percenta, progresívci 1,9 percenta. Tretiu priečku by obsadil Hlas […]
Menej ako 1 min.

V parlamentných voľbách by zvíťazil Smer so ziskom 24,2 percenta hlasov, druhé by skončilo Progresívne Slovensko, ktoré by získalo sympatie 21,6 percenta voličov. Ukázal to prieskum agentúry Focus pre TV Markíza.

Obe najsilnejšie strany by si v porovnaní s aprílovým prieskumom polepšili, Smer si pripísal až 3,1 percenta, progresívci 1,9 percenta.

Tretiu priečku by obsadil Hlas s novým predsedom Matúšom Šutajom Eštokom, ktorý si však výrazne pohoršil – z aprílových 18 percent sa prepadol na 14,5 percenta. Za Hlasom by nasledovalo mimoparlamentné hnutie Republika (7,3 percenta), ktoré si, naopak, polepšilo.

Do parlamentu by sa ďalej prebojovali KDH (6,6 percenta), SaS (6,1 percenta) a Maďarská aliancia (5,2 percenta), ktorej by sa to v apríli ešte nepodarilo.

Prieskum: Najdôveryhodnejším politickým lídrom je Pellegrini, na druhom mieste sa umiestnila Čaputová

Terajšia koalícia v zložení Smer, Hlas a SNS by nemohla vzniknúť, keďže národniari by ostali pred parlamentnými bránami so ziskom 4,7 percenta.

Pri pokuse obsadiť parlamentné kreslá by zlyhalo Matovičovo hnutie Slovensko v koalícii s Kresťanskou úniou a stranou Za ľudí (4,1 percenta), neúspešní by boli taktiež Demokrati (3,6 percenta). Kollárovo hnutie Sme rodina sa dlhodobo drží hlboko pod hranicou zvoliteľnosti (1,8 percenta).

Podľa parlamentnej matematiky by Smer obsadil 43 kresiel, PS 38, Hlas 25, Republika 13, KDH a SaS zhodne po 11 a Maďarská aliancia deväť.

Agentúra Focus realizovala prieskum v období od 5. do 12. júna 2024, pričom pracovala so vzorkou 1 025 respondentov.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie