Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

PRIESKUM Takmer polovica Slovákov je presvedčená, že Soroš sa snaží ovplyvňovať politiku štátu

www.slovanskenoviny.sk/rss Najnovší prieskum ukazuje, že Slováci pochopili úlohu politických mimovládok a približne polovica je presvedčená, že práve cez tieto organizácie aj osoby ako Soroš ovplyvňujú politiku štátu. Takmer polovica ľudí na Slovensku verí, že miliardár George Soroš sa snaží kontrolovať slovenskú vládu a nastoľovať prostredníctvom nej svoju progresívno-liberálnu agendu. Ukazuje to prieskum agentúry Focus a […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Najnovší prieskum ukazuje, že Slováci pochopili úlohu politických mimovládok a približne polovica je presvedčená, že práve cez tieto organizácie aj osoby ako Soroš ovplyvňujú politiku štátu.

Takmer polovica ľudí na Slovensku verí, že miliardár George Soroš sa snaží kontrolovať slovenskú vládu a nastoľovať prostredníctvom nej svoju progresívno-liberálnu agendu. Ukazuje to prieskum agentúry Focus a think-tanku Globsec pre medzinárodný projekt Iniciatíva východnej hranice (TEFI).

Slováci pochopili

Soroš je americký finančník, ktorý má maďarský a židovský pôvod. Zarobil miliardy dolárov na investíciách a finančných špekuláciách. Časť zo svojho majetku používa na podporu mimovládneho sektora po celom svete. Jeho vlajkovou loďou je Nadácia otvorenej spoločnosti, nad aktivitami ktorej prebral kontrolu jeho syn Alex Soroš.

Na Slovensku vznikla v deväťdesiatych rokoch pobočka tejto Nadácie a viedla ju aj neskoršia premiérka Iveta Radičová. Finančne cez organizáciu Soroš podporoval aktivity mnohých ďalších mimovládok, ktoré sa potom angažovali akože pri budovaní právneho štátu a demokracie. V skutočnosti mali dostať k moci vybraných servilných politikov a ovplyvňovať a manipulovať verejnú mienku.

„George Soroš nechal a investoval na Slovensku za dvadsať rokov približne sto miliónov dolárov. Z toho 70 miliónov cez našu nadáciu a 30 miliónmi podporoval priamo rôzne projekty, do veľkej miery médiá,“ povedal pred rokom v rozhovore pre SME súčasný správca Nadácie otvorenej spoločnosti Fedor Blaščák.

Známym sa tiež stal výrok otca predsedu PS Michala Šimečku a novinára Denníka N Martina Šimečku, ktorý pri jednej príležitosti priznal, že bez pomoci Soroša a jeho peňazí by Mečiara nikdy neporazili.

Až 47,2 percenta opýtaných rozhodne alebo skôr súhlasí s výrokom, že George Soroš sa snaží kontrolovať vládu a nastoliť svoju agendu v krajine. Zaujímavým zistením potom je, že je o tom presvedčená aj nezanedbateľná časť opozičných voličov a to vrátane voličov Progresívneho Slovenska.

ereport.sk

Príspevok PRIESKUM Takmer polovica Slovákov je presvedčená, že Soroš sa snaží ovplyvňovať politiku štátu je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie