Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prieskum: Voľby by v máji vyhral Smer-SD. Koalícia s Republikou by mala ústavnú väčšinu

www.slovanskenoviny.sk/rss Voľby do Národnej rady (NRSR) by v máji vyhrala strana Smer-SD so ziskom 21,8 percenta hlasov. Za ňou by skončilo hnutie Progresívne Slovensko (PS) s podporou 20,8 percenta voličov. Na treťom mieste sa umiestnila strana Hlas-SD so ziskom 17,2 percenta hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre televíziu Joj 24. Do parlamentu by sa dostali aj KDH (7,3 percenta) […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Voľby do Národnej rady (NRSR) by v máji vyhrala strana Smer-SD so ziskom 21,8 percenta hlasov.

Za ňou by skončilo hnutie Progresívne Slovensko (PS) s podporou 20,8 percenta voličov. Na treťom mieste sa umiestnila strana Hlas-SD so ziskom 17,2 percenta hlasov. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre televíziu Joj 24.

Do parlamentu by sa dostali aj KDH (7,3 percenta) a SaS (6,7 percenta). Hranicu zvoliteľnosti by prekročili aj SNS (5,2 percenta) a Republika (5,1 percenta).

Naopak, pred bránami parlamentu by skončilo matovičovo hnutie (bývalé OĽANO), Za ľudí a Kresťanská únia. Získalo by 4,7 percenta hlasov, no ako koalícia troch strán by na postup potrebovali minimálne sedem percent.

Mimo parlament by ostali aj Aliancia (3,9 percenta), Demokrati (3,6 percenta) či Sme rodina (3,1 percenta). Zisk ostatných strán a hnutí nedosahoval jedno percento.

Na základe prieskumu by Smer-SD v parlamente získal 39 kresiel, PS 37 a Hlas-SD 31. S 13 poslancami by v NR SR bolo KDH a SaS s 12 poslancami. SNS a Republika by mali po deväť kresiel.

Prieskum sa realizoval od 7. do 14. mája na vzorke 1000 respondentov.

skspravy.sk

Príspevok Prieskum: Voľby by v máji vyhral Smer-SD. Koalícia s Republikou by mala ústavnú väčšinu je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie