Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prípad straty 11 miliónov dolárov delegátom MakerDAO

V posledných rokoch sme svedkami nárastu phishingových podvodov, ktoré cieľujú na užívateľov kryptomien. Tieto podvody predstavujú vážnu hrozbu pre bezpečnosť digitálnych aktív a súčasné udalosti to len potvrdzujú. Nedávny prípad, kde delegát MakerDAO prišiel o 11 miliónov dolárov v tokenoch aEthMKR a Pendle USDe, je alarmujúcim pripomenutím toho, ako sofistikované a škodlivé môžu byť tieto […]
Menej ako 1 min. min.

V posledných rokoch sme svedkami nárastu phishingových podvodov, ktoré cieľujú na užívateľov kryptomien. Tieto podvody predstavujú vážnu hrozbu pre bezpečnosť digitálnych aktív a súčasné udalosti to len potvrdzujú. Nedávny prípad, kde delegát MakerDAO prišiel o 11 miliónov dolárov v tokenoch aEthMKR a Pendle USDe, je alarmujúcim pripomenutím toho, ako sofistikované a škodlivé môžu byť tieto útoky.

Podľa správ, delegát MakerDAO sa stal obeťou phishingového podvodu, keď neúmyselne podpísal niekoľko podvodných sieťových podpisov Permit. Tento incident odhalil Scam Sniffer, riešenie proti podvodom web3, ktoré rýchlo zistilo porušenie a informovalo o ňom verejnosť. Tento prípad poukazuje na dôležitosť zvýšenej ostražitosti a používania nástrojov na detekciu podvodov pri interakcii s kryptomenami.

5 hours ago, a victim lost $11 million worth of aEthMKR and Pendle USDe tokens due to signing multiple Permit phishing signatures. pic.twitter.com/9jhgQMdkl9

— Scam Sniffer | Web3 Anti-Scam (@realScamSniffer) June 23, 2024

Phishingové podvody sú formou kybernetického zločinu, pri ktorej sa útočníci maskujú ako legitímne entity, aby ukradli citlivé informácie a získali prístup k finančným prostriedkom obetí. V kryptosfére sa tieto útoky často realizujú prostredníctvom falošných webových stránok alebo podvodných e-mailov, ktoré lákajú užívateľov k zadaniu svojich súkromných kľúčov alebo k podpisu transakcií, ktoré umožňujú útočníkom odčerpať prostriedky z peňaženiek.

V prípade delegáta MakerDAO, útočník zrejme využil sofistikovanú metódu, ktorá obišla bežné bezpečnostné opatrenia a viedla k strate veľkej sumy digitálnych aktív. Tento incident zdôrazňuje potrebu pre držiteľov kryptomien, aby boli obozretní a aby používali overené a bezpečné platformy pri správe svojich investícií.

MakerDAO je decentralizovaná autonómna organizácia (DAO), ktorá sa zaoberá správou stablecoinu DAI. Delegáti v systéme MakerDAO hrajú kľúčovú úlohu, pretože sú zodpovední za hlasovanie o návrhoch riadenia, ktoré ovplyvňujú významné rozhodnutia v rámci protokolu. Stratou tak významnej sumy môže byť narušená nielen dôvera v systém, ale aj jeho celková stabilita.

Tento prípad tiež poukazuje na dôležitosť vzdelávania užívateľov o rizikách spojených s kryptomenami a potrebu implementácie silných bezpečnostných protokolov. Je nevyhnutné, aby sa užívatelia naučili rozpoznávať znaky phishingových útokov a aby mali k dispozícii nástroje na ich odhalenie a prevenciu.

V reakcii na tento incident by mali byť komunity a platformy v kryptosfére motivované k posilneniu svojich bezpečnostných opatrení a k zvýšeniu povedomia o kybernetickej bezpečnosti. Len tak môžeme spoločne pracovať na ochrane našich digitálnych aktív a na budovaní bezpečnejšieho prostredia pre všetkých užívateľov kryptomien.

Príspevok Prípad straty 11 miliónov dolárov delegátom MakerDAO je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie