Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prípravok na ničenie parazitov. Rastliny sa vám poďakujú bohatou úrodou

16.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/COULANGES). Krásna záhrada je pre mnohých ľudí jedným z najväčších pôžitkov, ktoré môžu zažiť. Niekedy sa však objavia nepozvaní hostia v podobe škodcov, ktorí požierajú korene, listy a kvety našich rastlín. V takýchto prípadoch je vhodné použiť osvedčený prírodný postrek, ktorý sa veľmi ľahko pripravuje. Prečo používať postrek z […]
Menej ako 1 min. min.

16.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/COULANGES).

Krásna záhrada je pre mnohých ľudí jedným z najväčších pôžitkov, ktoré môžu zažiť. Niekedy sa však objavia nepozvaní hostia v podobe škodcov, ktorí požierajú korene, listy a kvety našich rastlín. V takýchto prípadoch je vhodné použiť osvedčený prírodný postrek, ktorý sa veľmi ľahko pripravuje.

Prečo používať postrek z pekárskeho droždia?
Foto: shutterstock/COULANGES

Prečo používať postrek z pekárskeho droždia?

Postrek z pekárskeho droždia sa vyznačuje účinnosťou, chráni rastliny pred parazitmi a chorobami. Ak by to nestačilo – prírodný postrek s kvasnicami urýchľuje rast rastlín a správne kvitnutie. Samozrejme, takýto roztok nie je liekom na všetko zlé, ale preventívne a pravidelné používanie postreku s kvasnicami určite zvyšuje odolnosť rastliny voči prípadným chorobám.

Živiny obsiahnuté v kvasniciach majú pozitívny vplyv na stav rastlín, stimulujú ich k ďalšiemu bujnému rastu a podporujú rozvoj koreňového systému.
Foto: shutterstock/New Africa

Živiny obsiahnuté v kvasniciach majú pozitívny vplyv na stav rastlín, stimulujú ich k ďalšiemu bujnému rastu a podporujú rozvoj koreňového systému. Kvasnice sú totiž okrem iného dobrým zdrojom horčíka, železa, zinku, draslíka, selénu, vápnika, fosforu, chrómu, aminokyselín a bielkovín, ako aj vitamínov skupiny B.

Kedy a na čo použiť postrek z kvasníc?

Kvasnicový postrek je najúčinnejší, ak sa aplikuje na jar a koncom leta, ale nič nebráni tomu, aby sa rastliny postrekovali raz za dva týždne počas celej sezóny. Roztok sa oplatí aplikovať najmä na uhorky, paradajky a jahody, ale látka je natoľko univerzálna a bezpečná, že ju možno použiť aj na iné rastliny.

Ako vyrobiť postrek z kvasníc?

Príprava postreku z kvasníc na odradenie škodcov a zabránenie vzniku chorôb je rýchla a jednoduchá. Stačí pridať 0,5 litra plnotučného mlieka a 10 litrov vody k 100 g čerstvých kvasníc a dôkladne premiešať. Ak chcete, aby odvar lepšie priľnul k listom, oplatí sa pridať aj niekoľko desiatok kvapiek záhradníckeho mydla.

Príprava postreku z kvasníc na odradenie škodcov a zabránenie vzniku chorôb je rýchla a jednoduchá.
Foto: shutterstock/ffolas

Tento prípravok nalejte do fľaše s rozprašovačom a dôkladne nastriekajte na spodnú a vrchnú stranu listov.

Dobrý nápad je tiež pripraviť hnojivo z kvasníc. Na tento účel dajte do veľkej misky 100 g rozdrobených kvasníc, pridajte šálku cukru a nechajte dve hodiny odstáť. Po dvoch hodinách pridajte 10 litrov teplej vody, dôkladne premiešajte a odstavte.

Po týždni začne droždie kvasiť, čo znamená, že hnojivo je pripravené na použitie. Ak chcete touto zmesou zalievať rastliny, zrieďte ju v nasledujúcom pomere: jeden pohár roztoku na 10 l vody.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vyzerajú vaše ruže ako poprášené múkou? Potrebujú domáci postrek

Čo možno urobiť, aby slivky neboli červivé? Tento postrek spôsobí, že červy budú húfne utekať

The post Prípravok na ničenie parazitov. Rastliny sa vám poďakujú bohatou úrodou appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie