Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Prírodná farba na vlasy, ktorá ich nepoškodzuje. Zabudnite na šedivé korienky

5.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot). Šedivé korienky na vlasoch nedajú spať mnohým ženám. Ich neustále pokrývanie farbou poškodzuje vlasy a vystavuje ich pôsobeniu agresívnych chemikálií. Prírodný spôsob, ako zakryť šediny, je oplachovanie vlasov oplachom z orechov. Je to vynikajúca možnosť pre dámy s tmavou farbou vlasov. Ako si vyrobiť ekologický oplach a ako […]
Menej ako 1 min. min.

5.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot).

Šedivé korienky na vlasoch nedajú spať mnohým ženám. Ich neustále pokrývanie farbou poškodzuje vlasy a vystavuje ich pôsobeniu agresívnych chemikálií. Prírodný spôsob, ako zakryť šediny, je oplachovanie vlasov oplachom z orechov. Je to vynikajúca možnosť pre dámy s tmavou farbou vlasov. Ako si vyrobiť ekologický oplach a ako ho používať, aby bol účinný? Vysvetľujeme.

Ako si vyrobiť ekologický oplach a ako ho používať, aby bol účinný?
Foto: shutterstock/Pixel-Shot

Orechový oplach je vynikajúcou alternatívou k chemickým farbám na vlasy. Vďaka tomu, že obsahuje juglón, ktorý má farbiace vlastnosti, stmaví sivé korienky. Nielenže pri stmavovaní šedín nedráždi pokožku hlavy, ale v skutočnosti prospieva jej stavu. V dávnych dobách sa juglón obsiahnutý vo vlašských orechoch používal v ľudovom liečiteľstve na pomoc pri hojení rán. Pri používaní tohto oplachu sú dôležité aj triesloviny, ktoré vďaka svojim antibakteriálnym a sťahujúcim vlastnostiam posilnia pokožku hlavy a vlasy.

Recept na orechový oplach na šedivé vlasy

Na prípravu orechového oplachu na šedivé vlasy potrebujete len dve ingrediencie. Sú to škrupiny z 10 vlašských orechov a liter vody. Príprava odvaru je triviálna a zaberie vám hodinu, ale nie je to časovo náročná činnosť.

Príprava odvaru je triviálna a zaberie vám hodinu, ale nie je to časovo náročná činnosť.
Foto: shutterstock/YusufAslan

Tu je presný recept na oplach vlasov z vlašských orechov krok za krokom:

Rozdrvte škrupiny vlašských orechov na malé kúsky.

Vložte ich do hrnca a zalejte litrom vody.

Vodu priveďte do varu a potom ju varte na miernom ohni jednu hodinu.

Odstavte tekutinu, aby vychladla a preceďte ju cez sito.

Toto množstvo odvaru stačí na jedno ošetrenie šedivých korienkov na vlasoch. Varením sa zo škrupín vyzráža juglon a triesloviny, ktoré majú farbiace vlastnosti.

Ako používať orechový oplach na vlasy? Dávajte si pozor na toto

Orechový oplach je skvelý pre farbou poškodené a porézne vlasy. Nielenže ich neoslabí, ale v skutočnosti posilní ich stav a zlepší ich vzhľad. Na dosiahnutie najlepších výsledkov používajte orechový oplach dva až trikrát týždenne. Najprv si umyte vlasy šampónom a opláchnite si hlavu. Potom naneste oplach na vlasy a zabalte si hlavu na pol hodiny do uteráka. Použite starý uterák alebo uterák, ktorý bežne používate na farbenie, pretože materiál na uteráku zhnedne. Po polhodine si hlavu dôkladne opláchnite. Ak chcete odstrániť len šedivé korienky, aplikujte výrobok pomocou vatového tampónu.

Na dosiahnutie najlepších výsledkov používajte orechový oplach dva až trikrát týždenne.
Foto: shutterstock/Little honey

Na čo si dať pozor pri používaní orechového oplachu? Pri alergiách. Ak chcete zistiť, či ste alergickí, vyskúšajte výrobok najprv na malej ploche pokožky na neviditeľnom mieste. Ak sa objaví vyrážka, opuch alebo začervenanie, vzdajte sa tejto metódy. Pri používaní oplachu z vlašských orechov si tiež musíte uvedomiť, že zafarbí nielen vaše vlasy, ale aj umývadlo, vaňu, misu alebo dlaždice. Pôjde však o škvrny, ktoré sa dajú ľahko odstrániť.

Účinky používania orechového oplachu na vlasy

Orechový oplach na vlasy je hra s časom, jeho účinky sa prejavia až po niekoľkých týždňoch používania. Treba mať na pamäti, že každé vlasy majú trochu inú štruktúru a to môže spôsobiť rozdiely v čase, ktorý je potrebný na to, aby sa prejavili prvé účinky používania orechového odvaru. Oplach vyrovná farbu vlasov a viditeľne ich stmaví, čím sa odstránia šedivé pramene. Vďaka obsahu trieslovín a vitamínov sa vlasy posilnia a zlepší sa ich vzhľad.

Oplach vyrovná farbu vlasov a viditeľne ich stmaví, čím sa odstránia šedivé pramene.
Foto: shutterstock/Alon Za

Orechový oplach je vhodný najmä pre vlasy so sklonom k masteniu. Má však za následok mierne vysušenie vlasov, takže ak nechcete, aby sa tak stalo, medzi použitím šampónu a oplachovania siahnite po veľkom množstve kondicionéru na vlasy. Orechový oplach na vlasy funguje trochu ako šampón, pokiaľ ide o jeho pôsobenie na vlasoch, preto je dôležité používať ho pravidelne.

Orechová farba na vlasy

Ak oplachovanie neprináša uspokojivé výsledky, môžete si pripraviť prírodnú orechovú farbu na vlasy. Jej účinok bude trvať dlhšie a kokosový olej, ktorý obsahuje, zníži vysušujúci účinok na vaše vlasy.

Ak oplachovanie neprináša uspokojivé výsledky, môžete si pripraviť prírodnú orechovú farbu na vlasy.
Foto: shutterstock/stavklem

Recept na prírodnú orechovú farbu je veľmi jednoduchý:

Rozdrvte škrupiny 20 vlašských orechov.

Zalejte ich dvoma litrami vody.

Celé to priveďte do varu a varte na miernom ohni približne hodinu.

Potom vývar sceďte a pridajte dve polievkové lyžice kokosového oleja.

Naneste si ho na hlavu a nechajte pôsobiť hodinu a pol až dve, potom opláchnite teplou vodou.

Používajte každé tri týždne bez obáv, že vám farba z vlašských orechov poškodí vlasy. Je to dobrý spôsob, ako sa vyhnúť chemikáliám a využiť kuchynský odpad v duchu „zero waste“.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako často si môžete farbiť vlasy? Mali by ste si osvojiť zopár zásad, vďaka ktorým ostanú vaše vlasy krásne a zdravé

Ako často si môžete farbiť vlasy? Držte sa jedného pravidla a vaše pramene zostanú v dobrom stave

The post Prírodná farba na vlasy, ktorá ich nepoškodzuje. Zabudnite na šedivé korienky appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie